Απόφαση για απομάκρυνση τσιγγάνων

Απόφαση για απομάκρυνση τσιγγάνων

Απόφαση για απομάκρυνση τσιγγάνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 836 ΦΟΡΕΣ

Από τον Εισαγγελέα Κωνστναντίνο Μπούτσικο, που μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να στείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Παρέμβαση προκειμένου να δοθεί ένα «τέλος» στο χρόνιο «σίριαλ» των αθίγγανων της περιοχής μας, πρόκειται να κάνει τις επόμενες ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Μπούτσικος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός θα κοινοποιήσει έγγραφο του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Ρόδου, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απομάκρυνση των αθίγγανων από τους διάφορους καταυλισμούς (Κορακόνερο, ʼγιοι Απόστολοι κ.α.) και την εγκατάσταση τους σε μόνιμο χώρο. Ένα χρόνο μετά τις τελευταίες συζητήσεις και τις υποσχέσεις για επίλυση του ζητήματος, το θέμα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα με το Δήμο της Ρόδου να δηλώνει την πρόθεση του να προχωρήσει στην εξασφάλιση χώρου όπου θα φιλοξενούνται οι ΡΟΜΑ και τον κ. Εισαγγελέα να ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση πως θα ζητήσει την άμεση εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει στην πράξη να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπονται για την εφαρμογή της διοικητικής αποβολής η οποία έχει «παγώσει» από τον Ιανουάριο του 2010! Ωστόσο πολλά ερωτηματικά υπάρχουν σχετικά με τις ακριβείς αρμοδιότητες και των υπηρεσιών αφού με τον Καλλικράτη δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιος φέρει την ευθύνη για την διευθέτηση του ζητήματος. ʼλλωστε αυτό ήταν εξαρχής και το πρόβλημα αφού όλα αυτά τα χρόνια ουδείς δήμαρχος ή δημοτικό συμβούλιο αποδεχόταν να παραχωρήσει οικόπεδο στα όρια του στο οποίο θα κατασκευαστεί καταυλισμός για τους αθίγγανους, ενώ και από πλευράς της Περιφέρειας δεν έγιναν αυτά που έπρεπε. Σε κάθε περίπτωση σε όλες τις συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς ο εισαγγελέας κ. Μπούτσικος, έχει τονίσει πως το θέμα πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να «κλείσει» με όποιο τρόπο από την πλευρά τους, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα παρέμβει ο ίδιος με το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο