Αιγύπτιοι εργάτες, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Ιταλοί εγκαταλείπουν τη Λιβύη

Αιγύπτιοι εργάτες, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Ιταλοί εγκαταλείπουν τη Λιβύη

Αιγύπτιοι εργάτες, Γάλλοι, Πορτογάλοι και Ιταλοί εγκαταλείπουν τη Λιβύη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 312 ΦΟΡΕΣ

Οι αρχές της Λιβύης επέτρεψαν σε δύο αιγυπτιακά μεταγωγικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Λιβύη για να παραλάβουν αιγύπτιους εργάτες.

Οι αρχές της Λιβύης επέτρεψαν σε δύο αιγυπτιακά μεταγωγικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στη Λιβύη για να παραλάβουν αιγύπτιους εργάτες.

Σύμφωνα με τον αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών ʼχμεντ Αμπούλ Γέιτ, η Egyptair θα στείλει εντός της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη για να παραλάβουν όλους τους Αιγύπτιους που βρίσκονται στη χώρα.

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι στέλνει τρία αεροσκάφη στην Τρίπολη για να παραλάβουν τους Γάλλους που περιμένουν να εγκαταλείψουν τη Λιβύη.

Παράλληλα αεροσκάφος της πορτογαλικής πολεμικής αεροπορίας έφθασε χθες Δευτέρα στο αεροδρόμιο της Τρίπολης και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αναχώρησε με επιβαίνοντες 114 Πορτογάλους και ξένους προς μια στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ στην Ιταλία, μετέδωσε το πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων Lusa, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Μεταξύ των επιβαινόντων είναι 80 Πορτογάλοι και 34 αλλοδαποί που εργάζονται σε πορτογαλικές εταιρίες και στα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με το υφυπουργείο Πορτογαλικών Κοινοτήτων.

Οι αρχές δεν διευκρίνισαν αν το C-130 θα επιστρέψει, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, στη Βεγγάζη, δεύτερη πόλη της Λιβύης που βρίσκεται 1.000 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, όπου 50 Πορτογάλοι περιμένουν να φύγουν.

Την ίδια ώρα το ιταλικό υπουργείο ʼμυνας ανακοίνωσε ότι εκατό Ιταλοί που βρίσκονται στη Βεγγάζη, την πλέον πληγείσα από τη βία πόλη στη Λιβύη, θα επαναπατριστούν σύντομα με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

"Ένα C-130 είναι έτοιμο να αναχωρήσει από την Ιταλία για να παραλάβει 100 Ιταλούς που βρίσκονται στη Βεγγάζη", δήλωσε ο υπουργός από το Αμπού Ντάμπι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωσή του τηρεί πιο επιφυλακτική στάση αναφέροντας ότι ένα "μεταγωγικό αεροσκάφος θα αναχωρήσει σε μερικές ώρες αλλά ακόμη δεν είναι γνωστό πού θα προσγειωθεί, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από την κατάσταση εκείνης της στιγμής". Διευκρινίζει ότι θα σταλεί και ένα πρόσθετο αεροσκάφος της Alitalia.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης