Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Στα ύψη η πολιτική αντιπαράθεση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 351 ΦΟΡΕΣ

Η πρόταση μομφής για τον υπουργό Οικονομικών είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η ΝΔ όταν κρίνει, δήλωσε ο Γ. Μιχελάκης Επισήμανε πως «αν κάποιος νιώθει πολιτική ευθιξία, μπορεί να παραιτηθεί», ενώ για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είπε: «Εμείς δε

Η πρόταση μομφής για τον υπουργό Οικονομικών είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσει η ΝΔ όταν κρίνει, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, αναφέροντας ότι το κόμμα του βάζει στο στόχαστρο πολιτικές και όχι πρόσωπα.

Ειδικότερα για το ζήτημα παραίτησης του Γ. Παπακωνσταντίνου, που έχει θέσει η ΝΔ, επισήμανε πως «αν κάποιος νιώθει πολιτική ευθιξία, μπορεί να παραιτηθεί και χωρίς πρόταση μομφής» .

Σχετικά με τα σενάρια περί πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ο κ. Μιχελάκης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ πάντα έπαιζε με τους θεσμούς. Έπαιζε και με το θέμα των πρόωρων εκλογών. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών από την κυβέρνηση διακινούνται και από την κυβέρνηση διαψεύδονται. Εμείς δεν παίζουμε με τους θεσμούς, αλλά όποτε αποφασίσει η κυβέρνηση να τις κάνει, εμείς είμαστε έτοιμοι, είναι καλοδεχούμενες».

Σε ερώτηση για την κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης ότι κατά βάθος η ΝΔ δεν θέλει πρόωρες εκλογές και τις φοβάται, απάντησε: «Ας τις κάνουν. Ας τις κάνουν και τότε θα δουν αν είμαστε έτοιμοι».

Την Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν αφορούν την κυβέρνηση οι συζητήσεις περί πρόωρων εκλογών, θέμα που «η ΝΔ διακινεί για να κρατήσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους τους», καθ' ότι η λαϊκή εντολή ανανεώθηκε από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επίσης, ο κ. Μιχελάκης επανέλαβε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ κάνει πως δεν τις ξέρει», απαντώντας σε ερώτηση αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανταποκριθεί σε μια πρόσκληση της κυβέρνησης για συζήτηση σχετικά με την οικονομία.

Αντιδράσεις ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ

«Το μνημόνιο, που οδηγεί τους εργαζόμενους στη φτώχεια και τους μικρούς επιχειρηματίες στο κλείσιμο, είναι ένα πρόγραμμα υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Αυτή η άγρια επίθεση δεν θα σταματήσει με παραιτήσεις υπουργών ή με την εναλλαγή στην αστική διακυβέρνηση», σχολίασε το ΚΚΕ.

«Για να την αντιμετωπίσει ο λαός πρέπει να απορρίψει τις στρατηγικές επιλογές ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ και να διεκδικήσει το δικό του δρόμο ανάπτυξης με τη λαϊκή εξουσία», τόνισε.

«Το να εστιάζει κανείς ότι το πρόβλημα είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι σαν να αποσύρει την κατηγορία από την υπόλοιπη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Εμείς συχωροχάρτι δεν παρέχουμε», είπε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης.

«Οι 10 μήνες από το Μνημόνιο ως σήμερα ήταν μια εντελώς λανθασμένη πορεία και σύντομα θα κληθεί η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό να απολογηθεί γι΄ αυτήν», δήλωσε.

«Η κυβέρνηση υπογράφει νέα, ακόμα πιο οδυνηρά για το λαό, μνημόνια, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Η απόφασή της είναι προειλημμένη, να θάψει κάθε προοπτική του ελληνικού λαού για ευημερία και κοινωνική δικαιοσύνη, ευθυγραμμιζόμενη με τις επιταγές του κεφαλαίου», σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του.

«Η διέξοδος για τη χώρα δεν θα έρθει από την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών ή έναν κυβερνητικό ανασχηματισμό, αλλά από την απόσυρση συνολικά της κυβέρνησης και την ανατροπή της ασκούμενης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», προσθέτει.



Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά