Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Καντάφι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Στα χέρια των αντιφρονούντων η Ζαουίγια και η Μιζουράτα, ενώ στη Βεγγάζη πρώην υπουργός αποφάσισε να σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση. ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία ζητούν αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποφάσισε ομό

Στα χέρια των αντιφρονούντων η Ζαουίγια και η Μιζουράτα, ενώ στη Βεγγάζη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μουστάφα Μοχάμεντ Αμπούντ Ατζέιλ αποφάσισε να σχηματίσει μεταβατική κυβέρνηση, με στόχο να οδηγηθεί η Λιβύη σε εκλογές σε τρεις μήνες. Υπέρ της πρωτοβουλίας τάχθηκαν οι πρεσβευτές της Λιβύης στα Ηνωμένα Έθνη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ʼσαρκ αλ Αουσάτ, που έχει την έδρα της στο Λονδίνο, οι δυνάμεις του Καντάφι ελέγχουν πλέον τη μισή Τρίπολη. Η περιοχή Μπαμπ αλ-Αζιζία, όπου διαμένει ο Λίβυος ηγέτης, προστατεύεται από τεθωρακισμένα οχήματα, εκτοξευτήρες πυραύλων και τανκς.

Την Κυριακή σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές μπροστά στις τράπεζες της Τρίπολης, όπου κάτοικοι έσπευσαν, για να κάνουν ανάληψη το βοήθημα των 500 διναρίων (περίπου 300 ευρώ) που τους υποσχέθηκε την Παρασκευή το καθεστώς.

ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία και Ιταλία ζητούν αποχώρηση του Μουάμαρ Καντάφι. «Οταν τα μόνα μέσα ενός ηγέτη για να παραμείνει στην εξουσία είναι να χρησιμοποιήσει μαζική βία εναντίον του ίδιου του λαού του, έχει χάσει τη νομιμοποίηση να κυβερνά και πρέπει να κάνει αυτό που είναι σωστό για τη χώρα του φεύγοντας τώρα», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. «Είναι ώρα να αποχωρήσει», τόνισε η Ανγκελα Μέρκελ. «Φυσικά και έχει έρθει η ώρα να φύγει ο συνταγματάρχης Καντάφι», δήλωσε επίσης ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλιαμ Χέιγκ. Αναπόφευκτη η αποχώρησή του, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

Η καταστολή της εξέγερσης στη Λιβύη θα έχει συνέπειες για το συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και τους ανθρώπους του, προειδοποίησε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν ʼστον.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ψήφισε ομόφωνα για την επιβολή κυρώσεων στο καθεστώς Καντάφι, όπως αυστηρό εμπάργκο όπλων, πάγωμα των

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης