Από βέβαιο θάνατο έσωσαν το Σάββατο το πρωί ένα αρσενικό πανέμορφο ελάφι στην περιοχή του Γενναδίου, ο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος Ιαλυσού αντίστοιχα κ.κ. Σάκης Στάγκας και Μιχάλης Συκόφιλος, το οποίο είχε πιαστεί στα δίχτυα ελαιοπαραγωγού στο Γεννάδι και είχε ακινητοποιηθεί.

Το περιστατικό, διαδραματίστηκε στην περιοχή του Γενναδίου, όταν οι δύο κυνηγοί, διαπίστωσαν ότι τα κέρατα από το μεγαλόσωμο ζώο είχαν μπλεχτεί στα ελαιόδυχτα που υπήρχαν στην περιοχή.

Το πανέμορφο αρσενικό ελάφι, φαίνεται ότι πάλεψε να απελευθερωθεί τραβώντας τα δίχτυα και επιχειρώντας να ξεφύγει, αλλά κάθε προσπάθεια ήταν μάταιη, αφού ακινητοποιούνταν ακόμα χειρότερα.

Οι δύο κυνηγοί, αμέσως έσπευσαν να το απελευθερώσουν. Κι όπως υποστήριξε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο έμπειρος θηροφύλακας κ. Μανώλης Στέργου, που επιβεβαίωσε το περιστατικό, κάτι τέτοιο ήταν επικίνδυνο για τους κυνηγούς, δεδομένου ότι το ζώο ήταν σε κατάσταση πανικού και θα μπορούσε να τους τραυματίσει!

Τελικά όλα πήγαν καλά και με γρήγορες κινήσεις οι κ.κ. Σάκης Στάγκας και Μιχάλης Συκόφιλος, έκοψαν τα δίχτυα και απελευθέρωσαν έτσι το αρσενικό ελάφι στο φυσικό του περιβάλλον.