Εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν κατά της μισαλλοδοξίας

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν κατά της μισαλλοδοξίας

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδήλωσαν κατά της μισαλλοδοξίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 335 ΦΟΡΕΣ

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι με σταυρούς και αντίτυπα του Κορανίου στα χέρια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να καταδικάσουν τη μισαλλοδοξία, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών κατά τις οποίες τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν

Εκατοντάδες Αιγύπτιοι με σταυρούς και αντίτυπα του Κορανίου στα χέρια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου για να καταδικάσουν τη μισαλλοδοξία, μετά τις συγκρούσεις μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών κατά τις οποίες τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωής τους το βράδυ της Τρίτης.

"Μουσουλμάνοι και χριστιανοί είναι ένα", φώναζαν οι διαδηλωτές εκ των οποίων ορισμένοι ύψωναν σημαίες και λάβαρα με το σταυρό και την ημισέληνο.

Ο "συνασπισμός των νέων της επανάστασης" στον οποίο μετέχουν οι νεαροί Αιγύπτιοι που πήραν μέρος στη λαϊκή εξέγερση κατά του καθεστώτος Μουμπάρακ, είχε καλέσει μέσω του Facebook για μια "ειρηνική" συγκέντρωση υπέρ της "εθνικής ενότητας".

Στόχος της συγκέντρωσης στην πλατεία Ταχρίρ -σύμβολο της εξέγερσης- ήταν να υπογραμμιστεί η "ενότητα μεταξύ των Αιγύπτιων" και ότι "ο αιγυπτιακός λαός θα εμποδίσει οποιαδήποτε απόπειρα πρόκλησης διχόνοιας και χάους", σύμφωνα με τον συνασπισμό.

Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη φτωχή συνοικία Μοκάταμ, στο ανατολικό Κάιρο, όπου χίλιοι χριστιανοί είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τον εμπρησμό σε κοπτική εκκλησία.

Ο εμπρησμός της εκκλησίας στις 5 Μαρτίου σημειώθηκε κατά τα βίαια επεισόδια που προκλήθηκαν με αφορμή την ερωτική σχέση μιας μουσουλμάνας με ένα χριστιανό.

Αρκετές ημέρες τώρα οι Κόπτες (χριστιανοί της Αιγύπτου) συγκεντρώνονται μπροστά από την έδρα της τηλεόρασης στο Κάιρο ζητώντας την ανοικοδόμηση της εκκλησίας. Μια αντιπροσωπεία τους έγινε δεκτή χθες Πέμπτη από αξιωματικούς του στρατού, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση τη χώρας μετά την πτώση του Μουμπάρακ στις 11 Φεβρουαρίου.

Την Τετάρτη στην πλατεία Ταχρίρ ξέσπασαν ταραχές μεταξύ υποστηρικτών του Μουμπάρακ που ήταν οπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα και διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας --ταραχές που δείχνουν τη δύσκολη πολιτική μετάβαση στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη

Ελαιόλαδο: Ο μεγαλύτερος παραγωγός στον κόσμο προειδοποιεί για την «τέλεια καταιγίδα» στην αγορά

Στα «σκαριά» νέο 5άστερο ξενοδοχείο στη Ρόδο

Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν τα ξημερώματα με πυραύλους - Παγκόσμια ανησυχία για τις εξελίξεις

Ιράν: Ξεκίνησε επίθεση με δεκάδες drones κατά του Ισραήλ – Νετανιάχου: Είμαστε έτοιμοι

Meta: Αδυναμία σύνδεσης σε Facebook και Instagram αναφέρουν χρήστες

Πόλεμος στην Ουκρανία: η ζωή δύο χρόνια μετά τη ρώσικη εισβολή

Ο όρκος του Ιπποκράτη: Από το Ασκληπιείο της Κω στην Ιατρική Σχολή της Αντίς Αμπέμπα

Εμπρηστικός Ερντογάν μετά το «ναι» για τα F16: Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης