Οι χρηματοδοτήσεις για πληγείσες περιοχές

Οι χρηματοδοτήσεις για πληγείσες περιοχές

Οι χρηματοδοτήσεις για πληγείσες περιοχές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 588 ΦΟΡΕΣ

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές σε όλο το νησί της Ρόδου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ροδίων.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές σε όλο το νησί της Ρόδου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων κατά τη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ροδίων, υπό τον αντιδήμαρχο Νίκο Τσουκαλά. Ειδικότερα ψηφίστηκαν οι όροι των διακηρύξεων των έργων και τονίστηκε ότι οι διαδικασίες λόγω του κατεπείγοντος πρέπει να κινηθούν γρήγορα ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές. Σύμφωνα με όσα δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης ο πρόεδρός της, τη Δευτέρα θα προσέλθουν στο δημαρχείο οι εργολάβοι για να καταθέσουν προσφορές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι τηρείται η διαφάνεια όπως ακριβώς πρεσβεύει η δημοτική αρχή, και δε γίνονται απευθείας αναθέσεις παρά το ότι ο χρόνος πιέζει. Με αυτό τον τρόπο το όφελος για το δήμο θα είναι πολύ μεγάλο. Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσουκαλάς η διαδικασία αφορά τα εξής: - δημοτική ενότητα Αφάντου: διάθεση πίστωσης 160.000 ευρώ - δημοτική ενότητα Αφάντου-Πέρα Ποταμός: διάθεση πίστωσης 165.000 ευρώ - δημοτικές κοινότητες Αρχαγγέλου, Λινδίων, Νότιας Ρόδου: διάθεση πίστωσης 160.000 ευρώ - δημοτική ενότητα Καλλιθέας: διάθεση πίστωσης 155.000 ευρώ Συνολικά θα διατεθεί ποσό 600.000 ευρώ το οποίο θα πληρωθεί από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων μέσω του οποίου θα διαβιβαστεί ποσό 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών