Συμψηφισμός χρεών ιδιωτών με ΟΤΑ

Συμψηφισμός χρεών ιδιωτών με ΟΤΑ

Συμψηφισμός χρεών ιδιωτών με ΟΤΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 720 ΦΟΡΕΣ

Στη διαδικασία του συμψηφισμού χρεών, πέραν του στενού δημόσιου τομέα, με ιδιώτες μπαίνουν και οι ΟΤΑ, σύμφωνα με προσθήκη που κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη διαδικασία του συμψηφισμού χρεών, πέραν του στενού δημόσιου τομέα, με ιδιώτες μπαίνουν και οι ΟΤΑ, σύμφωνα με προσθήκη που κατέθεσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή επί της αρχής με 153 «ναι» έναντι 127 «όχι». Ο υπουργός Οικονομικών προχώρησε στην τροποποίηση μετά τις ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Σπ. Μαργέλη, Σπ. Μοσχόπουλου και Π. Κουκουλόπουλου. Ο Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «μια πολύ γενναία κίνηση συμψηφισμού», καθώς -όπως είπε- «δεν αποτελεί πρόθεση του υπουργείου να τιμωρήσει αυτούς τους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν χρωστούμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση». Εξαίρεση «Βρίσκουμε», εξήγησε, «έναν τρόπο να εξαιρέσουμε από την ποινική δίωξη αυτούς για τους οποίους υπάρχουν αποδεδειγμένες οφειλές από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό θα προσκομίζεται στην τοπική ΔΟΥ κι έτσι θα μπορεί να μην ασκείται η ποινική δίωξη». Η προσθήκη προβλέπει ότι «η ποινική δίωξη δεν αρχίζει σε καμία από τις περιπτώσεις, επίσης, αν αυτός, κατά του οποίου πρόκειται να ασκηθεί, αποδεικνύει ότι έχει έναντι του Δημοσίου ή των ΟΤΑ απαίτηση βέβαιη και εκκαθαρισμένη ποσού ίσου ή μεγαλύτερου των φόρων, τελών και εισφορών, για τα οποία πρόκειται να ασκηθεί η ποινική δίωξη». Η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου ολοκληρώνεται την Τρίτη, ενώ η ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει ο ΛΑΟΣ για την αυστηροποίηση των ποινών κατά της φοροδιαφυγής θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Παππάς, υφυπουργός Ναυτιλίας: «Με το σχεδιασμό μας διασφαλίζουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου»

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο