Νέες χρηματοδοτήσεις έργων...

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων...

Νέες χρηματοδοτήσεις έργων...

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 677 ΦΟΡΕΣ

Εγκρίθηκαν νέες Χρηματοδοτήσεις των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συνολικού ύψους 1.740.567,20 €. Ανάμεσά τους και ο δρόμος «Σπόα-Όλυμπος», το γυμναστήριο στο Φαληράκι, οι ΧΥΤΑ Σύμης και Νισύρου.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Φώτης Χατζημιχάλης ανακοίνωσε ότι, εγκρίθηκαν νέες Χρηματοδοτήσεις των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, συνολικού ύψους 1.740.567,20 € (3η Χρηματοδότηση, Μάρτιος 2011). Αναλυτικότερα, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις έργων που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, μέσω των Συλλογικών Αποφάσεων. Μέσω των παραπάνω αναφερόμενων ποσών, χρηματοδοτήθηκαν αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως ο ΧΥΤΑ της νήσου Σύμης, ο ΧΥΤΑ της νήσου Νισύρου, το Λιμάνι της Μυκόνου, η Επαρχιακή οδός «Σπόα – Όλυμπος» νήσου Καρπάθου, η Κατασκευή του δικτύου Ύδρευσης – Αποχέτευσης στην Αρχάγγελο της Ρόδου, το κλειστό Γυμναστήριο στο Φαληράκι της Ρόδου, το έργο της Οργάνωσης και της Λειτουργίας της Προστατευόμενης περιοχής οικοανάπτυξης «Βόρειας Καρπάθου και Σαρίας», και λοιπά έργα. Επισημαίνεται ότι, από την αρχή του έτους 2011, εγκρίθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν Έργα και Μελέτες, συνολικού Ποσού 5,9 εκ. ευρώ, μέσω όλων των Συλλογικών Αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες Δωδεκάνησα). Οι χρηματοδοτήσεις των έργων και των μελετών, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και θα υλοποιούνται ανάλογα και με την ροή χρηματοδότησης των Συλλογικών Αποφάσεων, από το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Σημειώνεται ότι, μέσω των Συλλογικών Αποφάσεων της Περιφέρειας, υλοποιούνται 429 Έργα και 81 Μελέτες, συνολικού Προϋπολογισμού 428,8 εκ. ευρώ. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, θα συνεχίσουν να μεριμνούν για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων, τόσο για την υλοποίηση των ήδη ενταγμένων Έργων και Μελετών, όσο και για εντάξεις νέων Έργων και Μελετών, που θα κριθούν αναγκαίες για την ανάπτυξη των νησιών της Περιφέρειάς μας.

Διαβάστε ακόμη

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών