Τρίτη επιχείρηση κοντά σε επιχειρησιακή σύμβαση

Τρίτη επιχείρηση κοντά σε επιχειρησιακή σύμβαση

Τρίτη επιχείρηση κοντά σε επιχειρησιακή σύμβαση

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 244 ΦΟΡΕΣ

Δύο επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν εφαρμόσει επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώ μία τρίτη αίτηση στο υπουργείο Εργασίας έχει γίνει από συνεταιρισμό της Νότιας Ελλάδας και προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 10% - σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίνεται τις επόμενες η

Δύο επιχειρήσεις μέχρι στιγμής έχουν εφαρμόσει επιχειρησιακές συμβάσεις, ενώ μία τρίτη αίτηση στο υπουργείο Εργασίας έχει γίνει από συνεταιρισμό της Νότιας Ελλάδας και προβλέπει μειώσεις αποδοχών κατά 10% - σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίνεται τις επόμενες ημέρες.

Από την ψήφιση του νόμου τον περασμένο Δεκέμβριο, 80 συνολικά επιχειρήσεις εξέφρασαν ενδιαφέρον για την κατάρτιση επιχειρησιακής σύμβασης και από αυτές 3 υπέβαλαν σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Εργασίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο εγκρίθηκε με γνωμοδότηση του ΣΕΠΕ η επιχειρησιακή συμφωνία που είχε υποβάλλει η ΝΕΟΓΑΛ και προέβλεπε μείωση αμοιβών κατά 9% των 120 εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία της Δράμας.

Στις 29/4 εγκρίθηκε η ειδική επιχειρησιακή σύμβαση της ξενοδοχειακής επιχείρησης «Παξεκ Α.Ε» που έχει το ξενοδοχείο «Κέριον» στην Καρδίτσα στο οποίο απασχολούνται 19 εργαζόμενοι.

Η σύμβαση που προβλέπει μειώσεις μισθών κατά 12%, υπογράφηκε, ελλείψει επιχειρησιακού σωματείου, με τον «Σύνδεσμο Υπαλλήλων Ξενοδοχείων Ύπνου Νομού Καρδίτσας» γεγονός το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Η μετατροπή των αρχικών όρων που συμφωνήθηκαν κατά την πρόσληψη με ατομική σύμβαση οδηγεί σε μειώσεις αμοιβών που φθάνουν έως και το 20% ενώ σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ σε ορισμένες περιπτώσεις όπως του νομού Σερρών, φθάνουν ως το 35%.

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10