Πήρε δανεικά και αγύριστα 325.000 ευρώ από δικηγόρο!

Πήρε δανεικά και αγύριστα  325.000 ευρώ από δικηγόρο!

Πήρε δανεικά και αγύριστα 325.000 ευρώ από δικηγόρο!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5261 ΦΟΡΕΣ

Μια 39χρονη Ροδίτισσα που παραπέμπεται σε δίκη

Την παραπομπή σε δίκη, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ζητά με πρότασή της από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, η αρμόδια Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Σοφία –Μαρία Βαΐτση, για 39χρονη κάτοικο Ρόδου η οποία πήρε δανεικά και … αγύριστα 325.000 ευρώ από δικηγόρο της πόλης μας με την πρόφαση ότι θα αγοράσει ακίνητο στην Ιαλυσό!

Η ίδια μάλιστα είχε δηλώσει πως τα χρήματα τα διέθετε από κληρονομιά που είχε αποκτήσει στην Τουρκία, όμως υπήρχαν διαδικαστικά προβλήματα και θα καθυστερούσε η εκταμίευσή τους!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από μήνυση που υπέβαλε ο δικηγόρος της Ρόδου κατά της 39χρονης και μετά την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας ασκήθηκαν σε βάρος της ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απάτη κατ’ εξακολούθηση όπου το συνολικό περιουσιακό όφελος και η συνολική ζημία είναι άνω των 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια Αντεισαγγελέας με πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ζητά η υπόθεση να παραπεμφθεί για εκδίκαση από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Την απόφαση θα λάβει με βούλευμα του το δικαστικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το χρονικό διάστημα από τις 25 Φεβρουαρίου 2012 έως τις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος είχε αναλάβει για λογαριασμό άλλου πελάτη του την πώληση ενός ακινήτου στην Ιαλυσό, το οποίο ενδιαφέρθηκε να αγοράσει η 39χρονη. Μάλιστα αφού συμφώνησε με τον πωλητή η 39χρονη υπέγραψε και το προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας του ακινήτου με το συμφωνηθέν ποσό που έπρεπε να καταβάλλει δηλαδή τις 325.000 ευρώ, χρήματα που όμως ουδέποτε έδωσε εντός της συμφωνημένης προθεσμίας!

Τον Φεβρουάριο του 2012 η 39χρονη επισκέφθηκε τον δικηγόρο στο γραφείο του και του δήλωσε ότι ενδιαφέρεται ακόμη για την αγορά του ακινήτου, ωστόσο δυσκολεύεται να καταβάλλει τα χρήματα τα οποία τα διαθέτει στην Τουρκία. Η ίδια φέρεται να είπε επίσης πως τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κληρονομιά για την οποία έπρεπε να πληρώσει προηγουμένως κάποιους φόρους και τον αντίστοιχο δικηγόρο στην γείτονα χώρα, ώστε να μπορέσει να την πάρει. Δεν είχε όμως την οικονομική ρευστότητα για αυτό και ζήτησε από τον δικηγόρο της Ρόδου να της δανείσει τις 325.000 ευρώ και εκείνη θα του τα επέστρεφε όταν έπαιρνε την κληρονομιά!

Ο δικηγόρος πείσθηκε από το οικονομικό εύρος της 39χρονης αφού όσες φορές τον επισκέφθηκε στο γραφείο του είχε τηλεφωνική επικοινωνία με άτομο στην Τουρκία το οποίο φερόταν να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της!
Έτσι τμηματικά από τον Μάρτιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2012 ο δικηγόρος της έδωσε όλο το χρηματικό ποσό ως δάνειο και περίμενε την εξόφλησή του από την .. κληρονομιά!

Ωστόσο τα χρήματα δεν έρχονταν και τον Νοέμβριο του 2012 ο δικηγόρος μετέβη στην γείτονα χώρα και επισκέφθηκε την τουρκική τράπεζα όπου και διαπίστωσε ότι ούτε η 39χρονη ούτε οι συγγενείς τους είχαν ανοικτό λογαριασμό ούτε βέβαια και τα χρήματα!
Στην συνέχεια ο δικηγόρος προσέφυγε στην δικαιοσύνη και η υπόθεση πήρε το δρόμο της!

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο