Ανακοίνωση του πανεπιστημίου για τις μετεγγραφές

Ανακοίνωση του πανεπιστημίου  για τις μετεγγραφές

Ανακοίνωση του πανεπιστημίου για τις μετεγγραφές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 161 ΦΟΡΕΣ

Στους κινδύνους που απειλούν την ύπαρξη του πανεπιστημίου Αιγαίου, αναφέρεται ανακοίνωση της πρυτανείας του πανεπιστημιακού μας ιδρύματος, με αφορμή τις επικείμενες αλλαγές που προτείνει το υπουργείο παιδείας.

Η ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια των δηλώσεων που πραγματοποίησε από τη Ρόδο ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητής κ. Πάρις Τσάρτας, τονίζοντας ότι αν τελικά εφαρμοστούν οι αλλαγές τότε το πανεπιστήμιο θα χάσει το 45% των φοιτητών του.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με την τροπολογία για τις μετεγγραφές, σε συνέχεια του από 17/7/2014 δελτίου τύπου,και με βάση τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα και δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων, εφόσον οι μετεγγραφές αφορούν τους εισακτέους 2013-2014, κατόπιν της διεύρυνσης των κριτηρίων και της απαλοιφής του ποσοστού 15% της προηγούμενης νομοθεσίας ,ορισμένα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι βέβαιο ότι θα απωλέσουν σημαντικό αριθμό του φοιτητικού τους πληθυσμού (μεγαλύτερο από 50%).

Η αναφορά δε, σε μεταφορά κονδυλίων των μετεγγραφέντων, δίχως διευκρίνιση για ποια κονδύλια μιλά το ΥΠΑΙΘ, προκαλεί μεγάλη και εύλογη ανησυχία καθώς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι σαφέστατα υποχρηματοδοτούμενο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των εισακτέων.

Παρόλη τη φετινή αύξηση του αριθμού των εισακτέων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το ΥΠΑΙΘ προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση του ΠΥ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κατά 25%.

Είναι προφανές, ότι όμοιες ακαδημαϊκές δυσλειτουργίες και υποβάθμιση σπουδών τους θα αντιμετωπίσουν όλα τα Περιφερειακά καθώς και τα Κεντρικά Πανεπιστήμια που θα δεχθούν και το μεγάλο όγκο των φοιτητών.
Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ενημέρωσε έγκαιρα όλους τους αρμόδιους φορείς των νησιών στα οποία εδρεύουν Τμήματά του (βουλευτές, περιφερειάρχες, δημάρχους, κλπ) και προτίθεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης αυτής που απειλεί την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υποβαθμίζει σημαντικά το εκπαιδευτικό του έργο και κυρίως δεν στηρίζεται σε κανένα ουσιαστικό ακαδημαϊκό κριτήριο»

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς