Στον Αρχάγγελο ο Θάνος Ανεστόπουλος

Στον Αρχάγγελο ο Θάνος Ανεστόπουλος

Στον Αρχάγγελο ο Θάνος Ανεστόπουλος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 231 ΦΟΡΕΣ

Στον Αρχάγγελο θα δώσει συναυλία, ο τεραγουδιστής Θάνος Ανεστόπουλος. Η συναυλία θα δοθεί στις 26 Ιουλίου στον μουσικό καφενέ “Παλιά οδός”.

Ο Θάνος Ανεστόπουλος είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης της ελληνικής μουσικής σκηνής. Τραγουδιστής, μουσικός, στιχουργός, συνθέτης, ζωγράφος.
Υπήρξε μέλος, ως τραγουδιστής και στιχουργός, του θρυλικού πλέον συγκροτήματος ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ από το 1991, όταν άρχισαν να σχηματίζονται έως την παύση της κοινή τους δράσης τον Ιούνιο του 2009. Για την εποχή αυτή ο Θάνος Ανεστόπουλος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ''Ολόκληρη η εποχή των Διάφανων Κρίνων, και με τους ήλιους της και τις καταιγίδες της, ήταν η καλύτερη στιγμή στην ζωή μου''. Σε αυτά, τα παραπάνω από 20 χρόνια της παρουσίας τους στην μουσική πραγματικότητα κυκλοφόρησαν τις παρακάτω δουλειές:
1994 Λιώνοντας μόνος / Κάτω απ' το ηφαίστειο (Single - Wipe Out Records)
1996 Έγινε η απώλεια συνήθειά μας (Wipe Out Records)
1998 Κάτι σαράβαλες καρδιές (Wipe Out Records)
2000 Είναι που όλα ήρθαν αργά (Single - This is my Voice Records)
2000 Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές (This is my Voice Records)
2001 Καινούργιος τόπος / Κάτω απ' το ηφαίστειο (Single - ένθετο στο Fractal Press)
2003 Ο,τι απόμεινε απ' την ευτυχία (This is my Voice Records)
2005 Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους (Ίνδικτος)
2008 Κι η αγάπη πάλι θα καλεί (Roll Out, διανομή Sony BMG)
2008 Κι αν έσβησε σαν ίσκιος / Ένα σκιάχτρο που άρπαξε φωτιά (Roll Out, Single)

Η αγάπη του για την ποίηση τον ώθησε στη μελοποίηση ποιημάτων μεγάλων ξένων και Ελλήνων ποιητών. Ποιήματα μελοποιημένα συναντάμε και σε ολόκληρη τη δισκογραφία του συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα από το 1994 ως και το 2008.
Το 2001, όταν ήταν ακόμα τραγουδιστής της μπάντας ''Διάφανα Κρίνα'' κυκλοφόρησε μία κασσέτα με τίτλο ''Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδάνε'', η οποία ήταν δώρο με το περιοδικό ''Κονσερβοκούτι''. Σε αυτή την κυκλοφορία, όπου όλα τα τραγούδια ήταν μελοποιήσεις ποιημάτων, ο Θάνος Ανεστόπουλος παρουσιάστηκε με το ψευδώνυμο Άσθον Σάπτους Λέονος, το οποίο είναι αναγραμματισμός του ονόματός του! Η κασσέτα αυτή περιείχε 8 τραγούδια από 8 ποιήματα Ελλήνων ποιητών. Τα ποιήματα αυτά ήταν των ποιητών Ιωάννη Πολέμη, Μυρτιώτισσα, Ναπολέων Λαπαθιώτη, Λάμπρου Πορφύρα, Αχιλλέα Παράσχου, Νίκου Καμπά, Γιώργου Σαραντάρη και Κ. Π. Καβάφη.
Το 2009 δημιούργησε και παρουσίασε μαζί με τον μουσικό και συνθέτη Νίκο Πλάτανο, το μουσικό project ''Οι Ποιητές Γυμνοί Τραγουδούν'', βασισμένο σε καινούρια τραγούδια, σε μελοποιήσεις αγαπημένων τους ποιητών, καθώς και σε ανέκδοτες ακουστικές αποδόσεις τραγουδιών από τη δισκογραφία του συγκροτήματος ''Διάφανα Κρίνα''.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion