Πανήγυρις της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Πανήγυρις της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Πανήγυρις της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 448 ΦΟΡΕΣ

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ημέρα μνήμης της Οσίας Ειρήνης Ηγουμένης Μονής Χρυσοβαλάντου της θαυματουργού, πανηγυρίζει το Ιερόν μας Ναΰδριο της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου που βρίσκεται στην αυλή του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ρόδου.

Θα γίνουν οι παρακάτω λατρευτικές εκδηλώσεις:
1. Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 παραμονή της εορτής της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου ώρα 5η απογευματινή θα γίνει υποδοχή των σεπτών ιερών λειψάνων του νέου Αγίου Οσίου Μελετίου της Υψενής Λάρδου με τη θαυματουργό εικόνα του. Ώρα 6-7η απογευματινή θα ψαλλούν οι παρακλήσεις του Οσίου Μελετίου και της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

2. Κυριακή 27 Ιουλίου ώρα 7.30-9η βραδινή θα ψαλλεί Μέγας Πανηγυρκός Εσπερινός με αρτοκλασίες κήρυγμα, αγίασμα, τα μήλα της Οσίας Χρυσοβαλάντου, χοροστατούντος αρχιερέως και κληρικών.

3. Στις 9 ώρα βραδινή θα πραγματοποιηθεί επίσημη λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Μελετίου και εικόνα του με της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου Ρόδου και της Εθνοφυλακής των αποστράτων. Θα υπάρχουν πλούσια κεράσματα, γλυκά, αναψυκτικά, ποτά στους πιστούς.

4. Την Κυριακή 27 Ιουλίου 2014 ώρα 10η βραδινή μέχρι και 11.30 βραδινή θα γίνει για 3η συνεχόμενη χρονιά μουσική συναυλία από τους καλλιτέχνες του Κέντρου ΑΣΤΡΑ, Αντώνη-Χρυσοβαλάντη Σιγανό και την παρέα του. Θα υπάρχει πλούσια λαχειαγορά για φιλανθρωπικούς σκοπούς του ναϋδρίου (κάθε λαχνός και δώρο).

5. Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ώρα 7.30-10.30 πρωινή ημέρα μνήμης της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου θα ψαλλεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και του Οσίου Μελετίου της Λάρδου. Επίκαιρο κήρυγμα, αρτοκλασίες, αγιασμός, μήλα της Οσίας Ειρήνης και κεράσματα στους πιστούς.

6. Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014 ώρα 7.30-9η βραδινή θα ψαλλεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και οι παρακλήσεις της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και του Οσίου Μελετίου της Υψενής. Παραδοσιακοί χοροί από συγκρότημα. Στον κόσμο θα προσφέρονται άρτοι, αγίασμα, μήλα της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, αναψυκτικά, κεράσματα. Ο ναός θα παραμείνει μέχρι τις 11.30 βραδινή ανοικτός για προσκύνηση των πιστών.

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς