Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Κάθειρξη 14 ετών για διαρρήξεις αυτοκινήτων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 602 ΦΟΡΕΣ

Σε έναν 30χρονο και έναν 38χρονο

Ποινή κάθειρξης 14 ετών «μοιράστηκαν» προχθές στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 30χρονος και 38χρονος που κατηγορούνταν για διαρρήξεις σε οχήματα και καταστήματα της περιοχής μας πριν από τέσσερα χρόνια.

Πρόκειται για τον Κοσμά Αθανασίου του Λεωνίδα 38 ετών και τον Εμμανουήλ Χηράκη του Μιχαήλ οι οποίοι κατηγορούνταν για διακεκριμένες κλοπές, κρίθηκαν ένοχοι από το δικαστήριο και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον καθένα με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνταν για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και δύο αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής ηλικίας 34 και 33 ετών, οι οποίοι απαλλάχθηκαν από το δικαστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορουμένων, ο 38χρονος και ο 30χρονος πριν από τέσσερα χρόνια και συγκεκριμένα στις 6, 7 αλλά και 12 Μαΐου 2010 παραβίασαν τρία ι.χ. επιβατικά αυτοκίνητα από τα οποία αφαίρεσαν συνολικά δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Στη συνέχεια τους δύο υπολογιστές, οι δράστες τους πούλησαν στους δύο Αλβανούς, και όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα τους βρήκαν στη κατοχή των τελευταίων.

Επίσης ο 38χρονος και ο 30χρονος κατά το χρονικό διάστημα από τις 18 έως τις 23 Μαΐου 2010 διέρρηξαν έξι καταστήματα από όπου αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 766 ευρώ, ενώ και στις 16 Μαΐου 2010 αφαίρεσαν το πορτοφόλι 45χρονης ημεδαπής η οποία βρισκόταν σε Ιερό Ναό της πόλης μας.

Οι δράστες δεν είχαν συλληφθεί λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, όμως σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία και παραπέμφθηκαν στην δικαιοσύνη.

Σε ό,τι αφορά τα κλοπιμαία, όσα βρέθηκαν στη κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Διαβάστε ακόμη

Στα «πράσα» πιάστηκε 42χρονος που έκλεβε βενζίνη με αντλία από πρατήριο

Με ηλεκτρική αντλία και 9 μπιτόνια έκλεβε καύσιμα από πρατήριο της Κω

Άλλοι 14 αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ως παράνομοι στη Σύμη

Συνελήφθη 68χρονος στη Ρόδο για διάθεση ειδών πυροτεχνίας χωρίς άδεια - Κατασχέθηκαν 50.500 τεμάχια

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του χθες ο 63χρονος αρχαιοφύλακας

Ελεύθερη με όρους η 30χρονη Ρομά που εμπλέκεται στην υπόθεση διαρρήξεων

Συνελήφθησαν επειδή πουλούσαν υαλοκαθαριστήρες...

Συνελήφθη καταδικασθείς για ζωοκλοπή και ζωοκτονία