CLIA: ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2015 περιμένουν οι επαγγελματίες

CLIA: ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2015 περιμένουν οι επαγγελματίες

CLIA: ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας το 2015 περιμένουν οι επαγγελματίες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 310 ΦΟΡΕΣ

Ισχυρή ανάπτυξη της κρουαζιέρας διαβλέπει για το 2015 το 47% των πρακτόρων του κλάδου που συμμετείχαν στο φόρουμ της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας, CLIA. Ταυτόχρονα, το 41% είπε ότι η ανάπτυξη θα είναι σημαντική ενώ κανείς δεν προέβλεψε μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αναφορικά με τους επιμέρους κλάδους της κρουαζιερας για τους οποίους εκδηλώθηκε η μεγαλύτερη αισιοδοξία για ανάπτυξη τη νέα χρονιά, οι κρουαζιέρες ποταμών συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους, με το 47% των επαγγελματιών να είναι πεπεισμένοι ότι θα πάει καλύτερα από κάθε άλλο κλάδο κρουαζιέρας. Οι mainstream κρουαζιέρες συγκέντρωσαν το 24% των αισιόδοξων επαγγελματιών, οι εκδρομικές το 15% και οι κρουαζιέρες πολυτελείας το 14%.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες παραδέχονται ότι υπάρχουν πολλά ανησυχητικά ζητήματα που μπορεί να απασχολήσουν τον κλάδο το 2015, με το 43,5% να εκτιμά ότι ένα από αυτά είναι οι εξωτερικοί παράγοντες όπως οι πολεμικές συγκρούσεις. Ένα 27,5% ανησυχεί για τις υπερβολικά υψηλές πληρότητες.

Ανατρέχοντας στο 2014, οι επαγγελματίες είπαν (το 33%) ότι η πιο δημοφιλής επιλογή διακοπών ήταν το “cruise and stay”, δηλαδή οι διακοπές που συνεχίζονται και μετά το τέλος της κρουαζιέρας με διαμονή στον τελευταίο προορισμό της και ακολούθησε το «fly-cruise», με το 28,2% να ισχυρίζεται ότι οι πελάτες του προτίμησαν αυτή την επιλογή, ενώ το 26,9% δήλωσε ότι η κρουαζιέρα εκτός του Ην. Βασιλείου είχε τη μεγαλύτερη απήχηση και το 11,5% είπε ότι τη μεγαλύτερη τάση κατέγραψαν στην κρουαζιέρα ποταμών.

Η κρουαζιέρα συνέχισε σε αναπτυξιακούς ρυθμούς το 2014, και το 54% των επαγγελματιών είπε ότι η ανάπτυξη που κατέγραψε ήταν ισχυρή. Μόνο το 4% ανέφερε μηδενική ανάπτυξη.

Πηγή: www.tornosnews.gr

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Τα σήματα για το καλοκαίρι από τις αφίξεις τριμήνου

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Με τον πρέσβη της Σιγκαπούρης συναντήθηκε η υπουργός Τουρισμού

Αυξημένες κρατήσεις από την Ολλανδία και το Βέλγιο

Α. Βασιλικός: Θετικό πρόσημο θα έχει η εφετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα

Το top - 10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό Τουρισμό

Όλγα Κεφαλογιάννη: Τουρισμός και Πολιτισμός καθορίζουν την Ελλάδα

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το υπ. Τουρισμού έχει για πρώτη φορά κονδύλια για να αναπτύξει την τουριστική προσφορά