Ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης φθορών και διαβρώσεων στο Σταυρό Φιλερήμου

Ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης φθορών  και διαβρώσεων στο Σταυρό Φιλερήμου

Ολοκλήρωση έργων αποκατάστασης φθορών και διαβρώσεων στο Σταυρό Φιλερήμου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 972 ΦΟΡΕΣ

Ως γνωστόν ο Σταυρός στη Φιλέρημο αναστηλώθηκε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία και δαπάνη της Λέσχης LIONS Ρόδου, ένα έργο που η κατασκευή του διήρκησε 4 χρόνια με προέδρους της Λέσχης τους: L. Ι. Ρωμαίο, Ν. Τατάκη, L. Γ. Χιωτάκη και L. Ι. Χατζημανώλη, έχοντας διαχρονικό Πρόεδρο της σχετικής επιτροπής τον κο Νικόλαο Πανηγύρη και παραδόθηκε το 1996 στην τότε Κοινότητα και μετέπειτα Δήμο Ιαλυσού, καθιστώντας τον μνημείο και σημείο αναφοράς για κάθε Ροδίτη αλλά κυρίως για κάθε επισκέπτη του νησιού μας.

Με ενέργειες του πρώην Δημάρχου Ιαλυσού κου Στέργου Στάγκα ο Σταυρός της Φιλερήμου καταχωρήθηκε στο βιβλίο GUIΝNESS WORLD RECORDS ως ο υψηλότερος Σταυρός στον κόσμο αφού το ύψος του ανέρχεται σε 18 μέτρα περίπου.



Η όλη φροντίδα και συντήρηση του μνημείου ανήκει από τότε στο Ελληνικό Δημόσιο. Με την πάροδο του χρόνου όμως ο Σταυρός παρουσίασε φυσιολογική φθορά και παρ' όλες τις επισημάνσεις και οχλήσεις της Λέσχης μας προς τους αρμόδιους φορείς, δεν δόθηκε από κανένα το παραμικρό ενδιαφέρον ούτε και η δέουσα προσοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος από πτώση τεμαχίων σοβάδων και σκυροδέματος.

Με την ανάληψη της σημερινής ηγεσίας της Λέσχης μας με Πρόεδρο τον L. Άρη Δημόπουλο αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. η πλήρης συντήρησή του η οποία σύμφωνα με την έγκριση της Υπηρεσίας Νεοτέρων Μνημείων περιελάμβανε την υποχρεωτική κατασκευή περιμετρικού ικριώματος, την αφαίρεση των αποσαθρωμένων τμημάτων του σκυροδέματος, την απόξεση των σιδήρων και επάλειψή τους με αντισκωριακό υλικό και αναστολέα διάβρωσης, την κατασκευή τσιμεντοκονίας και στεγανοποίησης των δαπέδων, την τοποθέτηση πλακιδίων, την απορροή των όμβριων, τον επαναχρωματισμό με ρητινούχα χρώματα, και ειδικά την αφαίρεση όλης σχεδόν της ήδη αποκολλημένης ΦΙΝΤΑ ΠΕΤΡΑΣ και τοποθέτηση καινούργιας.

Η Λέσχη LIONS Ρόδου με Πρόεδρο της Επιτροπής Συντήρησης των έργων της L. Ιωάννη Ζαννετάκη κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ολοκληρώσει όλες τις παραπάνω εργασίες στηριζόμενη και βοηθούμενη από τους παρακάτω χορηγούς της στους οποίους αισθάνεται μεγάλη υποχρέωση και επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως.

1) Το Ξενοδοχείο «ΡΟΔΟΣ ΠΑΛΛΑΣ» & τον κο Αντώνη Καμπουράκη
2) Την Κατασκευαστική Εταιρεία Κάλλιστος & Βασίλης Διακογεωργίου
3) Το Κατάστημα «SUPER STORE NEOTEΞ» και ειδικά τον κο Μιχάλη Κάρρα
4) Την εταιρεία «ΠΛΑΚΑΓΕ ΕΠΕ»
5) Την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΟΥΑΛΛΕΣ Ο.Ε.»

Διαβάστε ακόμη

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του