Μέτρα για τις ακρίδες στο νησί

Μέτρα για τις ακρίδες στο νησί

Μέτρα για τις ακρίδες στο νησί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 461 ΦΟΡΕΣ

Για την έγκαιρη αντιμετώπιση της επιδρομής ακρίδων που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται από αρχές Απριλίου ως τέλος Ιουνίου σε διάφορες περιοχές στο νησί της Ρόδου, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε τα εξής:

-Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει προβεί στην προμήθεια του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εντομοκτόνου και το διαθέτει στους υπεύθυνους των Δημοτικών Κοινοτήτων, οι οποίοι και θα εκτελέσουν τους ψεκασμούς όπου έχει εντοπιστεί το πρόβλημα, αφού εξασφαλίσουν συνεργεία ψεκασμών με τα μηχανήματά τους.

-Οι αρμόδιοι Γεωπόνοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας θα συντονίζουν τους ψεκασμούς σε συνεργασία με τους Γεωπόνους του Δήμου.

-Οι Δημοτικές Κοινότητες επιβάλλεται να ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τη βόσκηση εκεί που γίνεται ακριδοκτονία για 2 περίπου ημέρες.

-Οι τοπικοί φορείς καλούνται να είναι σε εγρήγορση για τον εντοπισμό των κηλίδων των ακρίδων και να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Υπηρεσία μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση στα τηλέφωνα: 2241364926 (κος Ν. Ταταράκης, γεωπόνος Φυτοπροστασίας) και 2241364912

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας