Έφυγαν από το δήμο τα πρώτα χίλια «ραβασάκια»

Έφυγαν από το δήμο τα πρώτα χίλια «ραβασάκια»

Έφυγαν από το δήμο τα πρώτα χίλια «ραβασάκια»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1422 ΦΟΡΕΣ

Για τις οφειλές που υπάρχουν στα κιτάπια

Τα πρώτα χίλια... “ραβασάκια” σε δημότες που έχουν οποιαδήποτε οφειλή, απέστειλαν, χθες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Ρόδου ενώ, συνολικά, αυτά υπολογίζεται ότι θα φθάσουν περί τις είκοσι χιλιάδες!

Όπως είχε γράψει η «Ρ», στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος της Ρόδου μετά την κατάργηση του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., ένα από τα «μέτρα» που πήρε είναι να διεκδικήσει την εξόφληση των οφειλών από τρίτους.

Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλές προς τον Δήμο, συνολικά, περιλαμβανομένων και των παρελθόντων ετών, αγγίζουν τα 76 εκατομμύρια ευρώ.

Από αυτά, τα 30-35 εκατ. ευρώ είναι βεβαιωμένες οφειλές ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., οι οποίες θα αφαιρεθούν, ενώ ο Δήμος βρίσκεται εν αναμονή της νομοθετικής ρύθμισης που έχει ζητήσει να γίνει.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, η πρώτη παρτίδα με χίλια «ραβασάκια» στάλθηκε χθες από τις αρμόδιες Οικονομικές υπηρεσίες και το Τμήμα Προσόδων του Δήμου και τέτοιος αριθμός αναμένεται να στέλνεται κάθε εβδομάδα.

Πρόκειται για ατομικά ειδοποιητήρια σε φάκελο τα οποία στέλνει ο Δήμος στους οφειλέτες του.

Υπολογίζεται ότι συνολικά θα σταλούν 20 χιλιάδες τα οποία είναι ανά ΑΦΜ και αφορούν οποιαδήποτε οφειλή μπορεί να έχει κάποιος στο Δήμο και ανεξαρτήτως ποσού.

Έτσι, ανάμεσα σ’ αυτά που έχουν ήδη σταλεί είναι και προς ορισμένους μεγαλοοφειλέτες, δηλαδή οφειλετών που χρωστούν πάνω από εκατό χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

Μάλιστα, σε αυτούς ο Δήμος είχε στείλει ειδοποιητήρια στο τέλος του 2014 ενώ στέλνει ξανά εκ νέου καθώς η λίστα έχει επικαιροποιηθεί με τις βεβαιωμένες οφειλές μέχρι και το Μάρτιο του 2015.

Σημειώνεται ότι, μέσα στις οφειλές περιλαμβάνονται και αυτές του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ., όσες είναι βεβαιωμένες, και μόλις βγει η εγκύκλιος για τη ρύθμιση αυτές θα αφαιρούνται και θα εξαιρούνται κατά περίπτωση, μέχρι να γίνει η νομοθετική ρύθμιση.

Διαβάστε ακόμη

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»

Τζέιμς Καφετζής: Ο πατέρας μου ψάχνει νέο σκάφος στον Ειρηνικό για να συνεχίσει το ταξίδι του από εκεί

Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ρόδου η Ματίνα Γιανέλλη