Την Πέμπτη θα συζητηθεί η ερώτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά!

Την Πέμπτη θα συζητηθεί η ερώτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά!

Την Πέμπτη θα συζητηθεί η ερώτηση για τον ΦΠΑ στα νησιά!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 112 ΦΟΡΕΣ

Ανοικτό το θέμα υποστηρίζει ο Δημ. Κρεμαστινός

Τους λόγους στους οποίους αποσκοπεί η ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό οικονομικών, αναφορικά με το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, εξήγησε ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Συγκεκριμένα με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Κρεμαστινός έκανε γνωστό ότι την Πέμπτη θα συζητηθεί (εκτός απροόπτου) η ερώτηση στη βουλή προκειμένου να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του υπουργού για το αν θα ισχύσει τελικά η καταληκτική ημερομηνία που ο ίδιος έθεσε στο κείμενο που ψηφίστηκε.

Μάλιστα ο κ. Κρεμαστινός επεσήμανε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί καθώς το θέμα δεν έχει κλείσει, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και πάλι να ανοίξει αν η κυβέρνηση «δώσει» στους θεσμούς ισοδύναμα μέτρα, ώστε να παραμείνει το καθεστώς ως έχει.

Πάντως υπογράμμισε ότι χρειάζεται πίεση από τους τοπικούς φορείς ώστε να μην υλοποιηθεί το μέτρο.
Μεταξύ άλλων ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε τα εξής:
«Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να γίνει στη βουλή συζήτηση για την ερώτηση που υπέβαλα στον κ. Τσακαλώτο σχετικά με το ΦΠΑ στα νησιά μας. Αν λόγω τρόικας δεν μπορεί να έρθει δε θα γίνει η συζήτηση.
Τη συζήτηση την κάνουμε γιατί δεν έχει κλείσει το θέμα, έχει ψηφιστεί από τη βουλή αλλά η διαπραγμάτευση, είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του 2016.

Μέχρι τότε μπορεί να τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ο ΦΠΑ και να δώσει η κυβέρνηση ισοδύναμα μέτρα για να μην ισχύσει η κατάργηση.
Άρα λοιπόν η συζήτηση γίνεται για να απαντήσει ο υπουργός τι έχει στο μυαλό του και οι φορείς οι δικοί μας πρέπει να επιστρατευτούν στην προσπάθεια της πίεσης προς την κυβέρνηση για να μην επιμείνει.

Ο ΦΠΑ δε δωρήθηκε, ήταν η συνέχεια των μέτρων που είχαν δοθεί στη Δωδεκάνησο μετά την απελευθέρωση των οικονομικών μέτρων για να στηριχθεί η οικονομία της.
Το 1986 λοιπόν ο Α. Παπανδρέου, που ήμασταν υποχρεωμένοι να μην έχουμε διαφορετικό ΦΠΑ σε ορισμένες περιοχές, νομοθέτησε και εισήγαγε το θεσμό του μειωμένου φορολογικού καθεστώτος για τη Δωδεκάνησο ως την πιο απομακρυσμένη περιοχή.

Ο νόμος λέει ότι τα απομακρυσμένα νησιά απαλλάσσονται από το μέτρο. Ο κ. Τσακαλώτος το έγραψε ιδιοχείρως μέχρι το 2016, το κείμενο το πραγματικό δεν το έγραφε.
Για αυτό γίνεται η ερώτηση, γιατί το έγραψαν; τι σημαίνει ;γιατί στην επιτροπή δε συζητήθηκε και που πάει αυτή η ιστορία θα καταργηθεί δε θα καταργηθεί;
Χρειάζεται πίεση από όλους για να μην υλοποιηθεί. Το κακό είναι ότι έβαλε καταληκτική ημερομηνία, ιδιοχείρως με τα χέρια του ο υπουργός, πράγμα που δεν είναι και φυσιολογικό».

Αναφερόμενος στην πολιτική επικαιρότητα, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι έχουμε να κάνουμε με μία κυβέρνηση που είναι θνησιγενής. Μάλιστα είπε ότι σπαράζεται καθώς 30 βουλευτές δεν την ακούν. Θα οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές γιατί ο κ. Λαφαζάνης δε συμφωνεί με τον κ. Τσίπρα; Αναρωτήθηκε και συνέχισε: Τι θα πει ο κ. Τσίπρας στον κόσμο για τις εκλογές; Κάνουμε εκλογές γιατί ο κ. Λαφαζάνης δε στηρίζει την κυβέρνηση; Είμαστε σοβαροί; Εδώ αναγκάστηκε η αντιπολίτευση να ψηφίζει μέτρα τα οποία δεν υιοθετεί για το λόγο ότι διώχνουν την Ελλάδα από τη ευρώπη και την Ε.Ε.;

Όσοι θέλουν τις εκλογές είναι για μην δει ο κόσμος την πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει τεράστια λάθη και δεν πρέπει να μένει στο απυρόβλητο. Θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή;»

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς