Η ματαιότητα του ΦΠΑ

Η  ματαιότητα του ΦΠΑ

Η ματαιότητα του ΦΠΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 93 ΦΟΡΕΣ

Ας δούμε ενδεικτικά τι θα συμβεί με κάποιους νέους συντελεστές:
Στην γκρίζα ζώνη, του ανείσπρακτου ΦΠΑ, θα εξακολουθήσουν να παραμένουν υπηρεσίες, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων, συνεργείων αυτοκινήτων, καθώς και λογής λογής επισκευές κτιρίων, από βαψίματα μέχρι κάθε απλό μερεμέτι.

Δεν κακίζω τους μάστορες που δεν κόβουν απόδειξη, αλλά ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης, ο οποίος μιλάει για φιλόδοξα κλιμάκια ελέγχων στα μαγαζιά, θα έπρεπε να μας πει πώς θα ελέγξει τον ελαιοχρωματιστή που κάνει σκόντο και διευκολύνει τον ιδιοκτήτη στο βάψιμο.

Τον φανοποιό που διευκολύνει με ένα λαδάκι παραπάνω και σου λέει «με το 23% πάει τρία κατοστάρικα παραπάνω, αφεντικό, εσύ ό,τι πεις». Πώς θα ελέγξει τον κλειδαρά που έρχεται να σου ανοίξει και σου ζητάει πενηντάρι νυχτερινό, εβδομήντα με απόδειξη.
Πώς θα ελέγξει το υπουργείο τον ταβερνιάρη που θα πει στην παρέα, «οι μπίρες δικές μου, παιδιά» και θα κόψει ένα νούμερο σε λαδωμένο χαρτί παραγγελίας.

Πώς θα πείσει τους καθηγητές που παραδίδουν ιδιαίτερα, από μαθηματικά μέχρι μαθήματα εισαγωγής σε δραματική σχολή, εκ των οποίων το 90% αμείβεται «μαύρα» ότι πρέπει να κόβουν έστω και μια κάποια απόδειξη, μόνο και μόνο επειδή τους εξαιρεί από τον ΦΠΑ; Δεν αντιλαμβάνεται πως χαρατσώνοντας τα φροντιστήρια, ενισχύονται τα «μαύρα» ιδιαίτερα κατ’ οίκον;
(Από άρθρο του Ν. Ορφανού στην
Καθημερινή)

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»