Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου…

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου…

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Ρόδου…

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 33708 ΦΟΡΕΣ

Άνοιξε μια τεράστια τρύπα στον διάδρομο προσγείωσης

Έκλεισε εκτάκτως πριν από λίγη ώρα το αεροδρόμιο της Ρόδου και δεν μπορεί να δεχτεί κανένα αεροπλάνο.

Το κλείσιμό του κρίθηκε αναγκαίο, επειδή σχεδόν στο κέντρο του διαδρόμου προσγείωσης, άνοιξε μια τεράστια λακκούβα διαμέτρου οκτώ μέτρων που εμποδίζει την τροχοδρόμηση των αεροσκαφών.

Στο σημείο εκείνο υπήρχε παλαιότερη ρωγμή, η οποία επισκευάστηκε. Όμως φαίνεται ότι άνοιξε και πάλι λόγω της δυνατής βροχής που πέφτει στην περιοχή τις τελευταίες ώρες.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη στο αεροδρόμιο με όλους τους υπεύθυνους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα πού προέκυψε, όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει παρέμβαση για την αποκατάσταση του διαδρόμου, λόγω της συνεχούς βροχής.

Για να ολοκληρωθεί η επισκευή του θα πρέπει να στεγνώσει πρώτα ο αεροδιάδρομος και έπειτα να γίνουν οι τεχνικές εργασίες, κάτι που καθιστά αυτή τη στιγμή άγνωστο τον χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να τεθεί και πάλι σε λειτουργία το αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Όποια αεροπλάνα υπήρχαν στο αεροδρόμιο, μπόρεσε να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, ωστόσο πλέον το αεροδρόμιο δεν δέχεται την προσγείωση άλλων αεροσκαφών.

Κάποιες άλλες πτήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» , κατευθύνονται σε άλλα κοντινά αεροδρόμια.

Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Διαγόρας ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες με τις καθυστερήσεις των πτήσεων
Οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Διαγόρας ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες με τις καθυστερήσεις των πτήσεων

Λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στο αεροδρόμιο της Ρόδου έσπευσαν εξειδικευμένα συνεργεία και μηχανήματα τα οποία με την βοήθεια των τεχνικών της ΥΠΑ, του Δήμου Ρόδου, της Περιφέρειας και ιδιωτών, προσπαθούν να αποκαταστήσουν άμεσα τη ζημιά στο διάδρομο.

Αγωνία για την ταλαιπωρία των επιβατών

Εν τω μεταξύ χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου Διαγόρας, καθώς εκατοντάδες τουρίστες - επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν απόψε, περιμένουν εκεί εγκλωβισμένοι χωρίς να ξέρουν πότε θα ταξιδέψουν.


Το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους, ενώ υπάρχει ανοικτός ο κίνδυνος να διασυρθεί διεθνώς η Ρόδος και ο τουρισμός μας, αν δεν γίνει άμεση και αποτελεσματική αποκατάσταση του προβλήματος που δημιουργήθηκε στον διάδρομο προσγείωσης απόψε.

Το αεροδρόμιο Διαγόρας όπως αποκάλυψε η ΡΟΔΙΑΚΗ, παραμένει κλειστό από τις 7 το βράδυ εξαιτίας μεγάλης καθίζησης διαμέτρου 8 περίπου μέτρων που υπέστει ο διάδρομος προσγείωσης.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι βροχοπτώσεις που είναι ραγδαίες εδώ και ώρα στην ευρύτερη περιοχή, εμποδίζουν τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν.

Η κατάσταση πάντως ολοένα και γίνεται πιο δύσκολη, αφού εκατοντάδες επιβάτες που είχαν προγραμματίσει να έρθουν ή να αναχωρήσουν από το νησί της Ρόδου, δεν θα μπορέσουν, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

Εκατοντάδες είναι οι επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Ρόδου, χωρίς να ξέρουν πότε θα ταξιδέψουνΕκατοντάδες είναι οι επιβάτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο της Ρόδου, χωρίς να ξέρουν πότε θα ταξιδέψουν - Image Credit ©Lydia Dawson

Διαβάστε ακόμη

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου

Ο δικηγόρος Στέφανος Καψάλης εξελέγη περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου την Τετάρτη 1η Μαΐου

Γιάννης Φλεβάρης: Η εμμονή είναι κακό πράγμα κύριε Πρόεδρε!

Παναγιώτης Εγγλέζος για την εκμετάλλευση ασφαλισμένων από ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Τμήμα Προετοιμασίας για νέους γονείς από τον ΕΦΚΑ στη Ρόδο