Θα βραβεύσουν 15 μαθητές που διακρίθηκαν

Θα βραβεύσουν 15 μαθητές που διακρίθηκαν

Θα βραβεύσουν 15 μαθητές που διακρίθηκαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1314 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά 15 μαθητές Λυκείων της Δωδεκανήσου κατάφεραν να διακριθούν στον 29ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Χημείας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο και θα τιμηθούν σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Σάββατο στο ΕΒΕΔ.

Οι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του νομού μας, πέτυχαν υψηλά ποσοστά επιτυχίας, μεταξύ των 235 συμμετεχόντων στο διαγωνισμό με πρώτο από τη Δωδεκάνησο και 12ο στην γενική κατάταξη τον Νικόλαο Ζερβό του Αντωνίου από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου.

Ακολουθούν Ηλίας Νικόλαος Μανίκαρος από το ΓΕΛ Αρχαγγέλου και Μικές Τσαμπουνάρης από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου, οι Ευγενία Λυτού, Ειρήνη Μπιρμπίλη και Φαίδρα Σπανού από το ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, Κωνσταντίνα Φουντουραδάκη από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, Ελένη Αναστασιάδη από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου, Γεώργιος Νοταράς και Ευγενία Χαροκόπου από το ΓΕΛ Απερίου Καρπάθου, Δημήτρης Καρατζάς από το 2ο ΓΕΛ Ρόδου, Θεοφάνης – Ραφαήλ Βάττης από το 3ο ΓΕΛ Ρόδου, Μαρία – Ειρήνη Κουλιανού από το 2ο ΓΕΛ Καλύμνου και Νικόλαος Ρήνος από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου.

Τα παιδιά που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Χημείας 2015 θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα το Περιφερειακό Τμήμα Νοτίου Αιγαίου της Ένωσης Ελλήνων Χημικών με την ευγενική υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στο συναρπαστικό αυτό ΝΑΝΟΚΟΣΜΟ θα μας ταξιδέψει σήμερα Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 19.00, στην αίθουσα “Γεώργιος Καραγιάννης” του ΕΒΕΔ ο κ. Αναστάσιος Βάρβογλης. Ο Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ., συγγραφέας μεταξύ των άλλων, του βιβλίου «Χημείας Απόσταγμα», είναι γνωστός για την ικανότητά του να μεταδίδει στο ευρύ κοινό με απλό και κατανοητό λόγο επιστημονικές γνώσεις και εξελίξεις της Επιστήμης της Χημείας.

Αξίζει λοιπόν μια γνωριμία με τον νανόκοσμο, που στην ομιλία θα γίνει με έμφαση στην παρουσίαση νέων μορφών του άνθρακα και του χρυσού, την αποκάλυψη νέων ρόλων για τα DNA, καθώς και σε παραδείγματα από φυσικά και συνθετικά νανοϋλικά. Η ομιλία θα κλείσει με μια σύντομη αναφορά στη Νανοτέχνη.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας