Αρχίζει το νέο ταπητουργείο της Ψίνθου

Αρχίζει το νέο ταπητουργείο της Ψίνθου

Αρχίζει το νέο ταπητουργείο της Ψίνθου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 221 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 1965 Αριθ. Φύλλου 1381

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
Δεν εορτάζουν

Ο κ. και η κ. Στυλ. Βουλγαρίδου δεν θα δεχθούν επισκέψεις επί τη ονομαστική των εορτή λόγω πένθους.

Ευχαριστήριον
Εις την εορτάζουσαν αγαπητήν μου εξαδέλφην εκλεκτήν καλλιτέχνιδα του Εθνικού Θεάτρου Αθηνών κ. Τιτίκα Νικηφοράκη εύχομαι ολοψύχως χρόνια πολλά και ευτυχισμένα.
ΜΙΧΑΗΛ Δ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Πένθη
Απέθανεν χθες και εκηδεύθη εις τον Καθολικόν Ναόν Σάντα Μαρία Νεοχωρίου ο γηραιός συμπολίτης ΛΩΡΑΝ ΓΚΟΥΪΝΤΑΛΙΑ ετών 76, πατήρ του γνωστού εις την πόλιν μας καθηγητού ξένων γλωσσών κ. Αλφόνσου Γκουϊντάλια, εις την οικογένειαν του οποίου διαβιβάζομεν θερμά συλλυπητήρια.

ΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓ. ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΝ
ΔΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Από της χθες οι σπουδασταί της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου κατήλθον εις απεργίαν διαρκείας εις ένδειξιν διαμαρτυρίας δια τα γεγονότα Κύπρου. Το Δ.Σ. σπουδαστών συνελθόν εξέδωσε απόφασιν εις την οποίαν αναφέρουν τα κάτωθι:


Κηρύσσει επ’ αόριστον απεργίαν εις ένδειξιν εντονωτάτης διαμαρτυρίας δια το κλείσιμον υπό του κυβερνήτου της Κύπρου των σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως και δια την προκλητικήν στάσιν και διαγωγήν, την οποίαν τηρούν αι δυνάμεις ασφαλείας της Κύπου κατά των νεαρών συναδέλφων μας χρησιμοποιούσαι κυρίως εναντίον των δακρυγόνα αέρια και ρόπαλα.

Ακόμη δια την άδικον και αδικαιολόγητον καταδίκην εις θάνατον, η οποία επεβλήθη εις τον πατριώτην μας Μιχαήλ Καραολήν. Τιθέμεθα παρά το πλευρόν των δια του τρόπου τούτου διαμαρτυρόμενοι και ενισχύοντες ηθικώς τον απελευθερωτικόν του αγώνα και διαβεβαιούμεν αυτούς ότι και το αίμα μας ακόμη θα χύσωμεν όταν παραστή ανάγκη χάριν της ελευθερίας των.
Κοινότης Σπουδαστών

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝ. ΕΝΩΣΕΩΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ
Υπό της Εθνικής Ενώσεως Δωδεκανησίων “Κύπρος - Βόρειος Ηπειρος” απεστάλη προς τον δήμαρχον Νέας Υόρκης, η κάτωθι ευχαριστήριος επιστολή:

Εντιμότατε κ. Δήμαρχε
Η πρωτοβουλία σας όπως κηρύξητε μίαν ημέραν ως ημέραν πένθους των κατοίκων της Νέας Υόρκης δια τας πρωτοφανείς αγριότητας τας οποίας διέπραξαν οι τούρκοι εις βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινουπόλεως και της Σμύρνης, είχε ζωηροτάτην απήχησιν εις τον Ελληνικόν Λαόν, ο οποίος σας είναι ευγνώμων.

Είμεθα βέβαιοι ότι και εις το μέλλον θα είσθε συμπαραστάτης εις τον ιερόν αγώνα τον οποίον το Ελληνικόν Εθνος διεξάγει δια την αυτοδιάθεσιν του Κυπριακού Λαού, 450000 Ελληνες κάτοικοι της Κύπρου, διεκδικούν το δικαίωμα να ζήσουν ελεύθεροι. Γιατί οι φίλοι μας Αγγλοι τους αρνούνται το δικαίωμα αυτό;

Σεις ως Δήμαρχος της πόλεως εις την είσοδον της οποίας υψούται το άγαλμα της ελευθερίας, είσθε ο πλέον αρμόδιος δια να αναλάβητε μίαν σταυροφορίαν επί του θέματος.
Σας ευχαριστούμεν και σας ευγνωμονούμεν δι’ ό,τι επράξατε και δι’ ό,τι θα πράξετε εις το μέλλον.

Διατελούμεν
Μετά πλείστης τιμής
Ο Πρόεδρος
ΕΜΜ. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Ο Γραμματεύς
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟΝ ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΝ ΨΙΝΘΟΥ
Πληροφορούμεθα, ότι από της προσεχούς εβδομάδος, θα αρχίση λειτουργούν το Ταπητουργείον Ψίνθου.

Εις το εν λόγω ταπητουργείον θα χρησιμοποιούνται 13 εργαλειοί, θα εργάζωνται δε περί τας 50 εργατρίας υπό την επίβλεψιν του κ. Βασιλειάδη.

Ηδη, κατά τας αυτάς πληροφορίας, ετοιμάζονται ωρισμένα εκ των μηχανημάτων, η όλη προεργασία δε θα έχη περατωθή μέχρις αύριον.

ΔΩΡΕΑ ΤΟΥ Ε.Ε.Σ.
Ο Ε.Ε.Σ. απέστειλεν εννέα χαρτοκιβώτια φάρμακα και φαρμακευτικόν υλικόν δια τας ανάγκας του Κρατικού Νοσοκομείοιυ Βασίλισσα Ολγα.
Ταύτα παρεδόθησαν εις το Νοσοκομείον υπό του ενταύθα Τμήματός του.

ΠΡΟΒΟΛΑΙ
Το κινηματογραφικόν συνεργείον του Λιμεναρχείου θα προβάλη σήμερον διαφόρους ταινίας εις το Σανατόριον.

Διαβάστε ακόμη

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους