Απολογούνται οι δουλέμποροι με την θαλαμηγό

Απολογούνται οι δουλέμποροι με την θαλαμηγό

Απολογούνται οι δουλέμποροι με την θαλαμηγό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Εξηγήσεις για την μεταφορά των 22 προσφύγων που έκαναν με πολυτελή θαλαμηγό από τα τουρκικά παράλια στην μαρίνα Μανδρακίου στη Ρόδο, θα δώσουν σήμερα οι δύο Τούρκοι διακινητές.

Όπως είναι γνωστό, σε βάρος των δύο αλλοδαπών ηλικίας 47 και 51 ετών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια από κοινού εκ κερδοσκοπίας και κρατούνται προκειμένου σήμερα να προσα -χθούν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να απολογηθούν, συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Στέλιο Αλεξανδρή.

Οι διακινητές προσέγγισαν το κεντρικότερο σημείο της πόλης της Ρόδου μέρα μεσημέρι όπου προσποιούμενοι τους τουρίστες, αποβίβασαν τους μισούς μεταφερόμενους. Τους υπόλοιπους τους εντόπισαν οι λιμενικοί στις καμπίνες της θαλαμηγού!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το πολυτελές σκάφος κατέπλευσε στο λιμάνι του Μανδρακίου στις 8 Φεβρουαρίου 2016 στις 10.30 το πρωί όπου και αποβίβασε αρχικά δύο οικογένειες Ιρακινών (περίπου δέκα άτομα) και στη συνέχεια κινήθηκε με κατεύθυνση εκτός λιμανιού. Ωστόσο τους αλλοδαπούς εντόπισαν πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, προσωπικό του οποίου ακινητοποίησε το σκάφος.

Σε έρευνα που έγινε από τους Λιμενικούς στις καμπίνες της θαλαμηγού εντοπίστηκαν άλλοι 12 Ιρακινοί μεταξύ των οποίων και γυναικόπαιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο Τούρκοι κυβερνήτες εξεταζόμενοι από τους λιμενικούς φέρονταν να δήλωσαν πως είχαν έρθει για τουρισμό στο νησί μας, και πως πίστευαν ότι οι μεταφερόμενοι ήταν τουρίστες και όχι πρόσφυγες.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο