Σε διεθνή έκθεση τροφίμων θα συμμετάσχει το ΕΒΕΔ

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων θα συμμετάσχει το ΕΒΕΔ

Σε διεθνή έκθεση τροφίμων θα συμμετάσχει το ΕΒΕΔ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 233 ΦΟΡΕΣ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου συμμετέχει με δικό του περίπτερο στην 3η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ FoodExpo Greece που θα λάβει χώρα στις 19-21 Μαρτίου 2016 στο METROPOLITAN EXPO.

Η φετινή συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στοχεύει στην ανάδειξη της ιδιαίτερης γαστρονομίας του Νομού, προβάλλοντας επιχειρήσεις και προϊόντα υψηλών προδιαγραφών με έντονο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τόσο στην εγχώρια όσο και τη διεθνή αγορά.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου προσκαλεί τους επιχειρηματίες του Νομού Δωδεκανήσου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής και μεταποίησης τροφίμων & ποτών και οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν γαστρονομία υψηλού επιπέδου, να συμμετάσχουν στο περίπτερο που θα διατηρεί, να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με εταιρείες διεθνούς εμβέλειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει, εφόσον συμφωνούν με τους όρους συμμετοχής να καταθέσουν το αργότερο έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 συμπληρωμένη την αίτηση που υπάρχει στις ιστοσελίδες του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου www.ebed.gr και της Δ.ΕΤ.Α.Π. www.detap.gr καθώς και το λογότυπο της επιχείρησής τους σε ανοικτή μορφή ή στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση στο email tsampikaki@detap.gr.

Για διευκρινίσεις σχετικά με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δ.ΕΤ.Α.Π., Γρηγορίου Λαμπράκη 8, Ρόδος, τηλ: 2241044288. Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση είναι διαθέσιμες στο σύνδεσμο www.foodexpo.gr.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η έκθεση προσελκύει επαγγελματίες επισκέπτες και έχει εξαγωγικό χαρακτήρα. Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στοχεύει στην ανάδειξη της ιδιαίτερης και υψηλού επιπέδου γαστρονομίας του Νομού και στην αύξηση των πωλήσεων χονδρικής των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Στην κατεύθυνση αυτή:
1. Οι επιχειρήσεις που καταθέτουν αίτηση συμμετοχής θα πρέπει να είναι μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, ταμειακά ενήμερες για το έτος 2015, να λειτουργούν νόμιμα και να έχουν εξωστρεφή χαρακτήρα.
2. Οι επιχειρήσεις καλό θα είναι να εφαρμόζουν κάποιο σύστημα διασφάλισης ποιότητας και τα προϊόντα που θα προβληθούν θα πρέπει να είναι τυποποιημένα.
3. Ο εξοπλισμός και τα αναλώσιμα είδη που θα χρησιμοποιηθούν για την παρουσίαση των προϊόντων και για γευσιγνωσία αποτελούν μέριμνα των επιχειρήσεων και θα πρέπει να αναδεικνύουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα αυτών.
4. Τα προϊόντα και το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων θα πρέπει να αποσταλούν και να παραδοθούν τις ημέρες που θα υποδείξει ο διοργανωτής, με δική τους ευθύνη και έξοδα.
5. Η ποσότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν τόσο για παρουσίαση όσο και για γευσιγνωσία θα πρέπει να ικανοποιεί τον εκτιμώμενο αριθμό των επισκεπτών της έκθεσης. Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση υλοποίησης δράσεων προώθησης της τοπικής κουζίνας σε συνεργασία με επαγγελματίες σεφ, θα έχει προηγηθεί συνεννόηση για το είδος και την ποσότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν, το κόστος των οποίων θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις.
6. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου θα πρέπει να διαθέτουν δική τους φυσική παρουσία, με έναν τουλάχιστον εκπρόσωπο, ο οποίος θα δύναται να συμμετέχει σε επιχειρηματικές συναντήσεις.
7. Το κόστος μετακίνησης και διαμονής των εκπροσώπων των επιχειρήσεων επιβαρύνει τις ίδιες.
8. Το κόστος ενοικίασης του περιπτέρου επιβαρύνει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
9. Το περίπτερο θα περιλαμβάνει πάγκους, βιτρίνες, ψυγείο, αποθήκη κτλ ανάλογα με το πλήθος των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν. Διευκρινίζεται ότι λόγω του μεγέθους του περιπτέρου υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετοχών.
10. Για ιδιαίτερα ευπαθή προϊόντα θα πρέπει να ενημερωθούν ανάλογα οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Διαβάστε ακόμη

Γνωμοδότηση της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου για το Τ.Α.Π. στη Ρόδο

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης