ΕΔΕ για τα συνεχή ατυχήματα με τις μπάρες της Παλιάς Πόλης

ΕΔΕ για τα συνεχή ατυχήματα  με τις μπάρες της Παλιάς Πόλης

ΕΔΕ για τα συνεχή ατυχήματα με τις μπάρες της Παλιάς Πόλης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 661 ΦΟΡΕΣ

Φθάνουν σωρηδόν στο δήμο οι αιτήσεις για αποζημιώσεις

Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για τα ατυχήματα με τις ηλεκτρονικές μπάρες που λειτουργούν στις εισόδους της Παλιάς Πόλης, ζητά η Οικονομική Επιτροπή να διατάξει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, με απόφασή της που έλαβε χθες!

Το παραπάνω αποτελεί πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής, Αντιδημάρχου Οικονομικών, κ. Γιάννη Περδίκη, ο οποίος, σε υψηλούς τόνους, τοποθετήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση, ενημερώνοντας τα μέλη ότι έρχονται στην υπηρεσία, σωρηδόν, αιτήσεις για αποζημίωση πολιτών που έπαθαν ζημιά στα οχήματά τους από τις μπάρες ενώ υπήρξε και περίπτωση πολίτη που χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

«Θα πρέπει να δούμε εάν υπάρχουν ευθύνες διότι είναι σωρηδόν οι αιτήσεις που έρχονται για ζημιές και αποζημιώσεις και μετά πληρώνουμε. Μήπως πρέπει να διατάξουμε και ΕΔΕ;», είπε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος και στη συνέχεια εισηγήθηκε να υιοθετήσει η Επιτροπή την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας που ήταν για την αποζημίωση ενός πολίτη και πρότεινε να καλέσουν τον Δήμαρχο να διατάξει ΕΔΕ διότι, αύριο-μεθαύριο, μπορεί να υπάρξει καταλογισμός.

Ο κ. Περδίκης, είπε προς τα μέλη ότι, εάν διενεργηθεί ΕΔΕ, τότε θα είναι καλυμμένη και η Οικονομική Επιτροπή και η Οικονομική υπηρεσία και το ταμείο. «Δεν μπορούν κάποιοι να προκαλούν ζημιές, να τις πληρώνουμε εμείς και να κινδυνεύουμε με καταλογισμούς!», είπε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι οι αιτήσεις για αποζημίωση συνεχίζουν να καταφθάνουν στην υπηρεσία και δεν μπορεί ο Δήμος να πληρώνει χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, τόνισε ότι για να πληρωθεί η ζημιά από την ταμειακή υπηρεσία θα πρέπει πρώτα να βγει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Άλλα θέματα

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης ήταν και η σύνταξη έκθεσης εσόδων-εξόδων Α΄ τριμήνου που γίνεται για τον έλεγχο εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Δήμου, όπως υποχρεούται.

Σύμφωνα με τον κ. Περδίκη, για το Α’ τρίμηνο βρίσκονται μέσα στους στόχους. Πιο αναλυτικά, όσο αφορά στα ίδια έσοδα, έχει σημειωθεί μία αύξηση της τάξεως του 70% περίπου, στα έσοδα από τα ΠΟΕ υπάρχει μία αύξηση της τάξεως του 24,17% και στο τρίτο κριτήριο, που είναι οι απλήρωτες υποχρεώσεις, υπάρχει μία απόκλιση της τάξεως των 851 χιλιάδων ευρώ που οφείλεται κυρίως στο ότι οι πληρωμές ξεκινούν στην ουσία τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το ισοζύγιο είναι θετικό, κοντά στα 18 εκατ. 691 χιλιάδες ευρώ άρα δεν θα πάρουν επιπλέον μέτρα. Η έκθεση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Τέλος, χθες, η Οικονομική ενέκρινε και τις μελέτες για τους διαγωνισμούς καθαρισμού των παραλιών. Μάλιστα, για τις παραλίες της Ρόδου και της Ιαλυσού το θέμα αποσύρθηκε επειδή οι παραλίες έχουν καθαριστεί και δεν υφίσταται λόγος. Επίσης, για τις παραλίες Καλλιθέας, Αφάντου και Αρχαγγέλου, ο προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 30% επειδή ήδη έχουν γίνει καθαρισμοί τόσο από το Δήμο, με ίδια μέσα, όσο και από τους ενδιαφερόμενους που θα τις εκμεταλλεύονται.

Τέλος, εγκρίθηκαν και οι προμήθειες για τις παραλίες, δηλαδή διάδρομοι για ΑμΕΑ, αποδυτήρια, WC κτλ. όπως και η φύλαξη από ιδιωτική Εταιρία της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και όπου χρειάζεται στη δ.ε. Λινδίων.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο