Να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθών απαιτούν οι πυροσβέστες της Δωδεκανήσου

Να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθών  απαιτούν οι πυροσβέστες της Δωδεκανήσου

Να μην ισχύσει το πάγωμα των μισθών απαιτούν οι πυροσβέστες της Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 105 ΦΟΡΕΣ

Την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ, δηλαδή την επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και να μην ισχύσει το «πάγωμα» των μισθολογικών προαγωγών που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ζητούν τα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νήσου Ρόδου και Νομού Δωδεκανήσου.

Σε ανακοίνωσή τους οι ίδιοι καλούν «όλες τις δυνάμεις εργαζομένων στα ειδικά μισθολόγια τόσο σε Πρωτοβάθμιο όσο και Δευτεροβάθμιο επίπεδο, να συσπειρωθούν και να αποφασίσουν από κοινού αγώνες διαρκείας μέχρι της τελικής δικαίωσής τους, που δεν είναι άλλη από την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η Κυβέρνηση λίγες ημέρες μετά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, με πλήρη επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012 και παράλληλη κάλυψη 100% των αναδρομικών ποσών που αναλογούν έως και σήμερα, προσπαθεί να μας «τιμωρήσει» με αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων και εν ολίγοις ζητάει να παγώσουν από 01-01-2017 έως 31-12-2018 οι μισθολογικές προαγωγές και ωριμάνσεις όσων αμείβονται στα ειδικά μισθολόγια.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Κυβέρνησης με αυτές τους τις ενέργειες, τακτικές και αποφάσεις, που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την υπ’ αριθμ.1125/2016 απόφαση του ΣτΕ, πιστεύουν ότι θα καμφθούν οι αγώνες μας.

Εμείς έχουμε να τους απαντήσουμε ότι τέτοιες ενέργειες είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία μας δίνει την ξεκάθαρη εικόνα του πως βλέπουν οι κυβερνώντες τους εργαζόμενους στα ειδικά μισθολόγια. Ότι και να κάνουν θα μας βρουν μπροστά τους, οι ένστολοι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον δικό μας αγώνα, έναν αγώνα επιβίωσης και όχι ιδιαίτερης μεταχείρισης όπως προσπαθούν να το προβάλλουν. Το διαίρει και βασίλευε τελείωσε, ο κόσμος σας πήρε χαμπάρι …

Καλούμε όλες τις δυνάμεις εργαζομένων στα ειδικά μισθολόγια τόσο σε Πρωτοβάθμιο όσο και Δευτεροβάθμιο επίπεδο, να συσπειρωθούν και να αποφασίσουμε αγώνες διαρκείας μέχρι της τελικής δικαίωσής μας, που δεν είναι άλλη από την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ.

Ταυτόχρονα καλούμε τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που πήρε ξεκάθαρη θέση στο θέμα και τους υπόλοιπους Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου να καταψηφίσουν την τροπολογία έκτρωμα που κατατέθηκε, δίνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα του σεβασμού και της αναγνώρισης του λειτουργήματος που επιτελούμε.

Ο Γεν. Γραμματέας
Δημητρακόπουλος Ιωάννης
Ο Πρόεδρος
Χατζηκυριάκος Ιωάννης”.

Διαβάστε ακόμη

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του