Η κυβέρνηση θέλει, αλλά... δεν ξέρει πού είναι το γκολφ Αφάντου!

Η κυβέρνηση θέλει, αλλά... δεν ξέρει πού είναι το γκολφ Αφάντου!

Η κυβέρνηση θέλει, αλλά... δεν ξέρει πού είναι το γκολφ Αφάντου!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 307 ΦΟΡΕΣ

Η κυβέρνηση θέλει να γίνει η επένδυση στο γκολφ Αφάντου αλλά το πρόβλημα είναι ότι…δεν γνωρίζουν που βρίσκεται, δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος, απόντος του Δημάρχου, το περασμένο Σάββατο εκπροσώπησε το Δήμο της Ρόδου στη συνεδρίαση της Επιτροπής αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Σ’ αυτήν, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Μαντζάκος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Βιομηχανίας, οι Γ.Γ. ΠΕΧΩΔΕ και Περιβάλλοντος, νομικοί σύμβουλοι του Κράτους, σύμβουλοι Υπουργών κ.α.

Ο ίδιος κατέθεσε τις δύο αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, του 2012 και του 2013, οι οποίες είναι ξεκάθαρες όσο αφορά στην υπόθεση του γκολφ Αφάντου και από εκεί και πέρα ζήτησε να προχωρήσει η επένδυση. «Το πως θα πρέπει να το βρουν εκείνοι», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, η αίσθηση που αποκόμισε ο Αντιδήμαρχος είναι ότι υπήρξε ένα θετικό κλίμα για την επένδυση, κάτι που δεν μπορεί να μην επισημάνει. Όπως εξήγησε, εκείνο που κατάλαβε ο ίδιος είναι ότι όλοι ήθελαν να γίνει η επένδυση και να προχωρήσει.

Βέβαια, η απόφαση αυτή της συγκεκριμένης Επιτροπής είναι εισηγητικού χαρακτήρα αφού είναι πέντε Υπουργοί που πρέπει να υπογράψουν και οι οποίοι βέβαια μπορούν να αλλάξουν μέρος της εισήγησης αυτής, για το ΕΣΧΑΔΑ δηλαδή, η οποία μετά θα πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δηλαδή, έχουμε χρόνο ακόμη μπροστά μας.

Εκείνο που θέλησε να τονίσει στη συνέχεια-και αφορά όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν, όπως είπε-είναι ότι επιβεβαιώνεται όταν λέει ότι «αποφασίζουν άνθρωποι για εμάς χωρίς εμάς και χωρίς να ξέρουν που είναι (σ.σ. η περιοχή)»! Δηλαδή, καλούνται να αποφασίσουν για κάτι που δεν γνωρίζουν γι’ αυτό και μία κρίσιμη μεταρρύθμιση είναι η αλλαγή της διοικητικής δομής της χώρας.

Όπως εξήγησε, αυτό δεν έχει σχέση με τις κυβερνήσεις αλλά με το σύστημα και αυτές είναι υπεύθυνες που δεν αλλάζει το σύστημα. Διότι, στις άλλες χώρες στις οποίες θέλουμε να μοιάσουμε, αυτά τα θέματα είναι τοπικού χαρακτήρα.

Είπε, ακόμη, ότι η αρχαιολογία έδωσε έγγραφο ότι από πλευράς της δεν αλλάζει κάτι αφού δεν χαρακτήρισε ζώνες αλλά αρχαιολογικό χώρο. «Δηλαδή, όλοι λένε ότι θέλουν να γίνει η επένδυση αλλά τελικά…δεν ξέρουν που βρίσκεται το ακίνητο!», όπως είπε. Θέλησε, επίσης, να κάνει και ένα σκωπτικό σχόλιο λέγοντας ότι αν δέκα χιλιάδες στρέμματα αποτελούν αρχαιολογικό χώρο, δηλαδή έχει από κάτω πόλη δέκα χιλιάδων στρεμμάτων, τότε…αλλάζει η ιστορία του νησιού. Η επένδυση είναι 1600 στρέμματα και τα υπόλοιπα 8.400 είναι τα χωράφια των απλών πολιτών και, όπως είπε, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο σαφέστατα θα πρέπει ν’ αναδειχθεί και τότε θα είναι αδιάφορη η επένδυση αφού θα είναι ένα παγκόσμιο γεγονός!

Κλείνοντας, επεσήμανε, ότι, το συμπέρασμα που αποκόμισε, είναι ότι η κυβέρνηση θέλει να αξιοποιηθεί το γκολφ όμως ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι θα γίνει, αφού απαιτούνται πέντε υπογραφές Υπουργών.

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη