«Φλέγοντα» θέματα καλείται να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελλής

«Φλέγοντα» θέματα καλείται να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελλής

«Φλέγοντα» θέματα καλείται να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μιχάλης Μελλής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 102 ΦΟΡΕΣ

Σε πολύ δύσκολες εποχές ανέλαβε τα ηνία του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ ο Μιχάλης Μελλής. Ο νέος πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ και πρώην διοικητικός παράγοντας της ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels έχει κληθεί να διαχειριστεί αυτή την περίοδο «φλέγοντα» θέματα εν όψει του προσεχούς πρωταθλήματος (τζάμπολ στις 8 Οκτωβρίου).

Με αφορμή το πρόσφατο ραντεβού του με τους ανθρώπους της ΟΠΑΠ Α.Ε., έχουν δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες και ρεπορτάζ καθόλου ευοίωνα για το μέλλον της Α1, με εξαίρεση τις «μεγάλες» ΚΑΕ που δεν περιμένουν να φτιάξουν μπάτζετ με βάση τα έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα και κεντρικό χορηγό. Στις υπόλοιπες, όμως, φαίνεται πως θα δημιουργηθεί πολύ σημαντικό πρόβλημα καθώς προβλέπεται μείωση των χρημάτων αυτών έως και 50%.

Η ίδια η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ κάνει λόγο για θετικό κλίμα στη συνάντηση χωρίς, ωστόσο, να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες: «Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (26/7) συνάντηση του προεδρείου του ΕΣΑΚΕ με διευθυντικά στελέχη της ΟΠΑΠ Α.Ε., με θέμα την ανανέωση της πολύχρονης και εποικοδομητικής συνεργασίας των δύο πλευρών».

Διάθεση για ανανέωση μπορεί να υπάρχει όμως το μεγάλο ερώτημα είναι πόσο θα …στοιχίσει στις ΚΑΕ αυτή η ανανέωση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση του ΟΠΑΠ, δεν υφίσταται κεντρική διαχείριση, δηλαδή δεν υπάρχει διαπραγμάτευση και για τις 14 ΚΑΕ αλλά για τις 11 καθώς οι τρεις «μεγάλοι» της Αθήνας (Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό που ολοκλήρωσε τη συνεργασία με το stoiximan.gr) έχουν προχωρήσει σε ξεχωριστές συμφωνίες.

Ο ΟΠΑΠ είναι διατεθειμένος να πληρώσει για τις υπόλοιπες ένα ποσό που φέρεται μειωμένο γύρω στο 40 με 50%, θεωρώντας πως τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια δεν προβλήθηκε όσο θα ήθελε από αυτή τη χορηγία!

Με αριθμούς, αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται οι ΚΑΕ να πάρουν κάτι περισσότερο από 50 χιλιάρικα τη νέα χρονιά, εφόσον κλειστεί η συμφωνία.

«Ασανσέρ» το πρωτάθλημα
Ποιοι ανεβαίνουν και ποιοι τελικά «κατεβαίνουν» από την Α1 είναι επίσης ένα ερώτημα που προβληματίζει τη νέα διοίκηση του ΕΣΑΚΕ.

Όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα πως Κηφισιά και Τρίκαλα «αποχαιρετούν» την κατηγορία που σημαίνει ότι, πέραν της Κύμης και του Προμηθέα Πάτρας, θα προβιβαστούν κι άλλες ομάδες από την Α2.

Βάσει κατάταξης, ο Εθνικός είναι ο πρώτος επιλαχών για να πάρει τη θέση του στην Α1 αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο ότι πραγματικά θέλει να παίξει στην πρώτη κατηγορία.

Έχει γίνει πολλή κουβέντα για wild card σε όποια ομάδα, ανεξαρτήτου θέσης, αντέχει οικονομικά να παίξει στην Α1, με τη Λευκάδα να εκδηλώνει ανοιχτά την πρόθεσή της.

Χθες κυκλοφόρησε η είδηση ότι στο «κόλπο» μπαίνει (ξανά) ο Φάρος Κερατσινίου ο οποίος οικιοθελώς παραχώρησε τη θέση του στον Προμηθέα! Όμως οι μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει και οι ενδοιασμοί που έχουν οι άλλες ομάδες να συμμετάσχουν στην Basket League, τον επαναφέρουν στις πρώτες επιλογές για προβιβασμό.

Βέβαια, τόσο η Κηφισιά όσο και τα Τρίκαλα δεν έχουν μέχρι στιγμής αποσυρθεί επίσημα από το πρωτάθλημα.

Διαβάστε ακόμη

Νέος αγώνας στιβικού τριάθλου Κ14 αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα»

Λιακοπούλου και Σαραγά από τον Υγρό Στίβο Ρόδου στο “Acropolis Juniors”

Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Μέγας Αλέξανδρος αύριο στην Καλλιθέα

Η Μαρία Μαγκούλια στο Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος»

Συνέχεια ανανεώσεων στον Αστέρα Μασσάρων

Απόλλων Καλυθιών: Ανανέωσε και ο 18χρονος Στατιού

Μπαράζ ανόδου στη Γ' Εθνική: Μόνο ένα παιχνίδι αυτή την εβδομάδα

Άγιος Γεώργιος Μαλώνας: Φιλικό στη μνήμη του Τριγένη