Ροδίτης επιχειρηματίας στο εδώλιο για απάτη

Ροδίτης επιχειρηματίας στο εδώλιο για απάτη

Ροδίτης επιχειρηματίας στο εδώλιο για απάτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1426 ΦΟΡΕΣ

Με δύο υποθέσεις επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν πριν από μία δεκαετία στην περιοχή μας, θα ασχοληθεί στην συνεδρίαση του τον Νοέμβριο, το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Στην πρώτη υπόθεση ο επιχειρηματίας κατηγορείται για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατηγορίες για τις οποίες τον Φεβρουάριο του 2013 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο επιχειρηματίας ήταν διαχειριστής εταιρείας που είχε έδρα στο νησί μας και η οποία άρχισε να έχει επαγγελματικές συναλλαγές με την εταιρεία «Υφαντής». Η τελευταία προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για την συνεργασία ζήτησε από τους υπαλλήλους του λογιστηρίου της να ελέγξουν την πιστοληπτική ικανότητα του επιχειρηματία.

Η διαδικασία τηρήθηκε και η εταιρεία άρχισε να πουλά προϊόντα προς τον επιχειρηματία τα οποία από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο του 2006 ανήλθαν στο ποσό άνω των 146 εκατ. δρχ. για τα οποία έλαβε το ποσό των 20 εκατ. δρχ. σε μετρητά και τα υπόλοιπα σε επιταγές οι οποίες θα εξοφλούνταν μερικούς μήνες μετά. Τελικά τα χρήματα δεν μπήκαν ποτέ στο λογαριασμό λόγω έλλειψης χρημάτων από πλευράς του επιχειρηματία.

Στην δεύτερη υπόθεση ο επιχειρηματίας κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως από υπαίτιο που σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος.

Για αυτήν την υπόθεση έχει επίσης κριθεί ένοχος από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Φεβρουάριο του 2013 οπότε και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορά την έκδοση δύο επιταγών ύψους 88.000 ευρώ η κάθε μία το 2000 τις οποίες κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε ο επιχειρηματίας προκειμένου να πείσει για τη φερεγγυότητα της επαγγελματικής δραστηριότητας της εταιρείας του τον εκπρόσωπο της εταιρείας «ΝΙΚΑΣ ΚΩΣ Α.Ε.» αν και στην πραγματικότητα η εταιρεία δεν υπήρχε αφού είχε λυθεί ένα χρόνο πριν.

Πάντως ο επιχειρηματίας κατάφερε να αποκομίσει όφελος ύψους 176.000 ευρώ αφού οι επιταγές μπορεί να δόθηκαν στην εταιρεία όμως ουδέποτε πληρώθηκαν.

Σημειώνεται πως στο πρωτόδικο δικαστήριο ο επιχειρηματίας δεν εμφανίστηκε αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του κ. Μανώλη Κουτσούκο, ο οποίος και άσκησε εφέσεις κατά των αποφάσεων αυτών, και έτσι οι υποθέσεις θα εκδικαστούν σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στα μέσα Νοεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο