Εγγύηση για τη σεζόν στο τοπικό μπάσκετ ο προγραμματισμός

Εγγύηση για τη σεζόν στο τοπικό μπάσκετ ο προγραμματισμός

Εγγύηση για τη σεζόν στο τοπικό μπάσκετ ο προγραμματισμός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 118 ΦΟΡΕΣ

Η τήρηση των ημερομηνιών αποτελεί ένα από τα βασικά «συστατικά» για την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Μόλις 14 οι διαιτητές του ΣΔΚΔ, απαραίτητοι οι ορισμοί εκτός Σαβ/κου

Μετά την κλήρωση των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ την περασμένη Παρασκευή, η διοργανώτρια αρχή θα προχωρήσει άμεσα στον καταρτισμό του ετήσιου προγράμματος αγωνιστικής δράσης, όπως έκανε και πέρσι, προκειμένου οι ομάδες να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα παίζουν και πότε θα έχουν ρεπό.

Οι κατηγορίες φέτος είναι εννέα (συμπεριλαμβανομένων των μίνι) ενώ υπάρχει αύξηση των συμμετοχών από τις ομάδες του βορείου συγκροτήματος. Υπάρχουν πλέον τρεις ομάδες στην Κάλυμνο (ΕΑΚΑ, Καλυμνιακός και Ακαδημία Καλύμνου), η Σύμη επιστρέφει με συμμετοχή και στις υποδομές (έχει οριστεί, ωστόσο, στον Όμιλο Ρόδου), ο Ξάνθος Πάτμου θα κατεβάσει και ομάδα νεανίδων πέρα των κορασίδων ενώ ο Ανταγόρας «χτυπάει» σε τετραπλό «μέτωπο» με γυναίκες, νεανίδες, κορασίδες και παγκορασίδες. Ο Πανιώνιος Λέρου συνεχίζει την αισθητή του παρουσία στα «μικρά» πρωταθλήματα τα οποία παίρνουν ολοένα και πιο …πανδωδεκανησιακό χρώμα.

Μιλάμε, με «στρογγυλούς» υπολογισμούς, για περίπου 480 αγώνες τη σεζόν 2016-17 τους οποίους θα πρέπει να φέρουν εις πέρας μόλις δεκατέσσερις διαιτητές! Αν λάβουμε υπόψη το εργασιακό πρωτάθλημα, με τη συμμετοχή 22 ομάδων, καθώς και τις υποχρεώσεις που σίγουρα θα έχουν οι αξιολογημένοι διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό ότι η …υπερκόπωση χτυπάει την πόρτα των διαιτητών.

Οι δεκατέσσερις διαιτητές που έχει στη δύναμή του ο Σύνδεσμος αυτή τη στιγμή είναι οι Γιώργος Ξανθός, Άρης Φάκαρος, Γιώργος Αντωνίου (οι αξιολογημένοι), Αργύρης Αγγελής, Σταύρος Νικηφορίδης, Μιχάλης Κιόττου, Στέφανος Ορφανός, Τάσος Αρνάς, Τάσος Θεοδοσίου, Γιώργος Μητσού, Αντώνης Γαλανός και στο βόρειο συγκρότημα οι Γιάννης Μάγγος, Γιώργος Κολυνιάτης και η Αιμιλία Πατμίου η οποία επιστρέφει στο χώρο της διαιτησίας.

Είναι δεδομένο ότι ένας ή ακόμη και δύο διαιτητές από τη Ρόδο θα μετακινούνται κάθε Σαβ/κο στα νησιά. Το μείζον πρόβλημα με το βόρειο συγκρότημα είναι οι μετακινήσεις και οι καιρικές συνθήκες οι οποίες, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εμποδίζουν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και οι αναβολές είναι αναπόφευκτες.

Για το λόγο αυτό, ο προγραμματισμός και η τήρηση των ημερομηνιών που θα οριστούν για τις αγωνιστικές όλων των πρωταθλημάτων αποτελούν την εγγύηση για να εξελιχθεί ομαλά η σεζόν. Αιτήματα για αναβολές που δεν αφορούν καιρικές συνθήκες, απεργίες ΠΝΟ ή συμμετοχή αθλητή σε μικτή ή εθνική ομάδα, καλό θα είναι να μην υποβάλλονται.

Η Τοπική Επιτροπή και η ΚΕΔ / ΤΕ ΕΟΚ στηρίζουν την πρόταση διεξαγωγής αγώνων του πρωταθλήματος ανδρών, ενδεχομένως και των εφήβων ή των γυναικών, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας προκειμένου να «αποσυμφορίζεται» η αγωνιστική δράση το Σαβ/κο αλλά και τα γήπεδα με τα οποία επίσης υπάρχει πρόβλημα με τις ελεύθερες ώρες.

Τουλάχιστον για το ανδρικό, οι ορισμοί αγώνων μεσοβδόμαδα εξυπηρετούν στο να είναι σίγουρα παρόντες και οι αξιολογημένοι διαιτητές.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Λυμπέρης των «Πιγκουίνων» στο διεθνές meeting «Ακρόπολις»

Χάλκινο μετάλλιο για τον Νίκο Τσαβαρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης

Ποδηλατικός αγώνας από τον Ανταίο στις περιοχές Διμυλιάς και Σορωνής

Το πρόγραμμα στο τοπικό βόλεϊ

ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ - SUPER LEAGUE 2: Πειραιώτης «σφυρίζει» τον Διαγόρα

Η αποστολή του Κολοσσού για το Final Four Παίδων

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή