Δεκτές οι αιτήσεις των δύο αδελφών που έχουν καταδικαστεί για κλοπή κατσικιών και αρνιών

Δεκτές οι αιτήσεις των δύο αδελφών που έχουν καταδικαστεί για κλοπή κατσικιών και αρνιών

Δεκτές οι αιτήσεις των δύο αδελφών που έχουν καταδικαστεί για κλοπή κατσικιών και αρνιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 511 ΦΟΡΕΣ

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις που κατέθεσαν δύο αδέλφια στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, προκειμένου να ανασταλούν οι ποινές κάθειρξης που του έχουν επιβληθεί για την κλοπή 9 κατσικιών και 9 αρνιών!

Οι δύο άνδρες ηλικίας 34 και 38 ετών, οι οποίοι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας για τέτοιες υποθέσεις, οι οποίες άλλες έχουν εκδικαστεί και άλλες εκκρεμούν ακόμη στη δικαιοσύνη, είχαν καταδικαστεί τον Μάιο του 2014 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε κάθειρξη 7 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ ο καθένας για την κλοπή 9 αρνιών και 9 κατσικιών πριν από έξι χρόνια στη Ρόδο.

Τα δύο αδέλφια είχαν κριθεί ένοχα για ζωοκλοπή από κοινού από το δικαστήριο το οποίο τους επέβαλλε την παραπάνω ποινή χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Καθώς η απόφαση του δικαστηρίου δεν είχε εκτελεστεί στις 26 Αυγούστου 2016 το απόγευμα εντοπίστηκαν στην πόλη της Ρόδου, ο 34χρονος και ο 38χρονος από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και συνελήφθησαν.

Στη συνέχεια δια του συνηγόρου τους κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου υπέβαλλαν αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της καταδικαστικής απόφασης του δικαστηρίου, οι οποίες και εξετάστηκαν προχθές στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, όπου και έγιναν δεκτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα δύο αδέλφια στις 15 Ιουλίου 2010 αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο στη Λάρδο 9 κατσίκιες και 9 αρνιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τους δύο άνδρες πριν από περίπου ένα μήνα (στις 20 Αυγούστου 2016) σχηματίστηκε νέα δικογραφία για ζωοκλοπή από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο 67χρονος ιδιοκτήτης του αγροκτήματος στα Πλατάνια κατήγγειλε στην αστυνομία ότι άγνωστοι δράστες του είχαν αφαιρέσει επτά κατσίκες.

Από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν ένα ζώο στην κατοχή του 50χρονου στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Ο 50χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς δήλωσε ότι την κατσίκα την είχε αγοράσει από τα δύο αδέλφια.

Η έρευνα των αστυνομικών επεκτάθηκε και στον 34χρονο και τον 38χρονο αδελφό του όπου βρέθηκαν και αυτοί να κατέχουν από μία κατσίκα!

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη και για αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο