Ταινία μικρού μήκους για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Ταινία μικρού μήκους για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Ταινία μικρού μήκους για τον εθισμό στο διαδίκτυο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 673 ΦΟΡΕΣ

Από τους μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Λυκείου Ρόδου

Ταινία μικρού μήκους, η οποία σχετίζεται με τον εθισμό στο διαδίκτυο, έφτιαξαν οι μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας.

Οι μαθητές της Α’ τάξης, με αφορμή το μάθημα του πρότζεκτ που πραγματοποιείται στο Λύκειο, αποφάσισαν να φτιάξουν ένα μικρό βιντεάκι για τον εθισμό στο διαδίκτυο, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλά παιδιά την σημερινή εποχή.

Το πρόβλημα αυτό ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και το αντιμετωπίζουν ειδικά οι μαθητές, αφού πλέον έχει γίνει η καθημερινή τους χρήση.

Για το λόγο αυτό οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου έφτιαξαν μία μικρή ταινία, στην οποία πρωταγωνιστεί ένας μαθητής της Α’ τάξης, όπου είναι υπερβολικά εθισμένος στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα να αγνοεί οτιδήποτε γίνεται γύρω του, ακόμα και τις προσπάθειες των συμμαθητών του να τον κάνουν παρέα.

Στο βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί και στο youtube, έχουν πάρει μέρος όλοι οι μαθητές της Α΄ τάξης και διαδραματίζεται η ζωή ενός μαθητή, όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο κινητό του.

Η ταινία δείχνει τον μαθητή όλη την ώρα της ημέρας να είναι με ένα κινητό στο χέρι, ακόμα και στα διαλείμματα, ενώ δεν μιλάει με κανένα συμμαθητή του. Ακόμα και την ώρα του μαθήματος, απασχολείται με το κινητό του και δεν παρακολουθεί το μάθημα, με την καθηγήτρια να του κάνει για ακόμη μία φορά παρατήρηση.

Επίσης και την ώρα της γυμναστικής, όπου όλα τα παιδιά παίζουν μεταξύ τους, εκείνος κάθεται μόνος του, παίζοντας για άλλη μία φορά με το κινητό του, χωρίς να έχει επαφή με κανέναν.

Οι μαθητές, παρουσιάζοντας το βίντεο αυτό, έχουν σκοπό να ενημερώσουν όλους τους νέους πόσες σημαντικές επιπτώσεις μπορεί να έχει ο εθισμός στο διαδίκτυο και πόσα όμορφα πράγματα χάνουν από την καθημερινότητά τους.

Η ταινία διαρκεί 6 λεπτά και η υπεύθυνη καθηγήτρια της παραγωγής είναι η κ. Λίνα Φιλλιπάκη από το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Διεθνής Ημέρα Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Μαθήτριες και μαθητές του Γυμνασίου Παραδεισίου έβαψαν πασχαλινά αυγά για τη Δομή Συσσιτίου του δήμου

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»