Να αναλάβει η ΔΕΥΑΡ τις ευθύνες της ζητά η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Κουμεντή

Να αναλάβει η ΔΕΥΑΡ τις ευθύνες της ζητά  η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Κουμεντή

Να αναλάβει η ΔΕΥΑΡ τις ευθύνες της ζητά η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Κουμεντή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 440 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη

Να γίνει έρευνα σε βάθος για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΡ που χρεώνονται υπέρογκα σε καταναλωτές ζητά με σχετική επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της εταιρίας κο Δημήτρη Τσίκκη, η τοπική σύμβουλος Ρόδου κα Κατερίνα Κουμεντή.

Η κα Κουμεντή στην επιστολή της αναφέρει συγκεκριμένα:
Κύριε πρόεδρε,
Γνωρίζετε εδώ και πάνω από χρόνο το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σας σχετικά με την καταμέτρηση των μετρητών νερού επιβαρύνοντας έτσι τους κατοίκους του νησιού με λογαριασμούς που ΔΕΝ οφείλουν να πληρώσουν.

Τα παράπονα των πολιτών και τα δημοσιεύματα του τύπου που εκφράζουν αυτή την αγανάκτηση του κόσμου συνεχώς πληθαίνουν και μαζί αυξάνεται και… η αδιαφορία σας!

Προσφάτως συναντηθήκατε με το δήμαρχο Ρόδου και στο δελτίο τύπου αναφέρθηκαν ως θέματα συζήτησης, τα έργα τα οποία γίνονται ή αυτά που πρόκειται να γίνουν.

Προφανώς οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί είναι αυτοί που θα τα χρηματοδοτήσουν, γιατί –στο δελτίο τύπου – δεν έγινε καμία αναφορά σχετικά με πρόταση, σχεδιασμό ή προγραμματισμό επίλυσης αυτού του μείζονος προβλήματος των …«κατά το δοκούν» χρεώσεων!!

Θεωρείτε ότι σε μια εποχή οκτάχρονης οικονομικής κρίσης τα χρήματα περισσεύουν για να πληρώνουν οι πολίτες νέρο το οποίο δεν κατανάλωσαν; Η΄θεωρείτε ότι ακόμα και να τους περίσσευαν τα χρήματα είναι ηθικό να πληρώνουν νερό που δεν καταναλώνουν;

Αλλά ό,τι κι αν θεωρείτε, σκεφτείτε ότι αν πολλές φορές το νόμιμο δεν είναι και ηθικό, στην περίπτωση της υπηρεσίας σας, προφανώς δεν είναι καν νόμιμο.

Πιστεύετε ότι αποτελεί λύση το γεγονός ότι καλείτε όποιον παραπονεθεί να προσέλθει στην υπηρεσία έτσι ώστε να διορθωθεί ο λογαριασμός του; Κάτι το οποίο γίνεται και πάλι στο περίπου και δεν του διασφαλίζει με τίποτα ότι θα πληρώσει όσο νερό καταναλώνει. Και γιατί θεωρείτε ότι ο πολίτης έχει χρόνο για χάσιμο και χρήματα για βενζίνες για να προσέρχεται στην υπηρεσία για να διορθώνει δικά σας λάθη και δικές σας αναποτελεσμάτικοτες.

Για ποιο λόγο δεν εφάρμοζεται την πρακτική της ΔΕΗ των λογαριασμών «έναντι» και «εκκαθαριστικών», στην περίπτωση που δεν μπορούν οι υπάλληλοι να βγαίνουν συχνά για τις μετρήσεις, τη στιγμή μάλιστα που θα έπρεπε να εφαρμόζετε την ελάφρυσνη της έκπτωσης συνέπειας που κάνει η ΔΕΗ. Αντ΄ αυτού χρεώνετε τους πολίτες νερό υπέρογκα μη οφειλόμενα ποσά, τους καλείτε να μπαίνουν συνεχώς σ’ ένα φαύλο κύκλο διορθώσεων στο περίπου και … η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός απέναντι στον πολίτη αγγίζουν το μηδέν.

Στην υποτιθέμενη περίπτωση που δε διαθέτετε υπάλληλους για τις καταμετρήσεις, σίγουρα αυτές μπορεί να τις κάνει η διοίκηση... Πάντως σε όποιο ενδεχόμενο κι αν αντιστοιχεί η πραγματικότητα, οφείλετε να βρείτε μια λύση σύντομα, ειδάλλως υπάρχει κι ο δρόμος της παραίτησης με δεδομένη την ανικανότητά σας να λύσετε ένα χρόνιο πλέον πρόβλημα!
Κουμεντή Κατερίνα
Τοπική Σύμβουλος ΔΚ Ρόδου
Δασκάλα

Διαβάστε ακόμη

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του