Η παράσταση "Τώρα τις απόκριες" απο το Συμιακό θέατρο

Η παράσταση "Τώρα τις απόκριες" απο το Συμιακό θέατρο

Η παράσταση "Τώρα τις απόκριες" απο το Συμιακό θέατρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 345 ΦΟΡΕΣ

Ένα ταξίδι στη Σύμη τού χθες θα μας πάρει το Συμιακό Θέατρο στις 20 του Φλεβάρη στις 8:30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου με την παράσταση «Τώρα τις Αποκριές…»

Οδηγός στο ταξίδι αυτό θα είναι το βιβλίο του αείμνηστου Κωστή Β. Ζαχαρίου «Αναπολήσεις από την παλιά Σύμη». Θα θυμηθούμε ήθη, έθιμα και παραδόσεις του όμορφου νησιού μας την περίοδο της Αποκριάς. Θα περπατήσουμε από γειτονιά σε γειτονιά, θα μπούμε σε κάθε σπίτι και θα πάρουμε μια γεύση από την μακαρουνάδα και το ρυτζόαλο…

Θα ντυθούμε καμουτζέλλες και θα ανηφορίσουμε στο καφενεδί για να πάρουμε μέρος στην πομπή που περνά από την Πλάτσα, τον Άη Θανάση, τον Αλέμινα, το Σύλλογο, την Καλή Στράτα, το Γιαλό, το Τζί, το Ρολόι. Να πάρουμε την ανηφόρα του καταρράχτη, για να καταλήξουμε στους τέσσερις μεγάλους καφενέδες του Αλέμινα… το επίκεντρο του γλεντιού και της διασκέδασης…

Εκεί θα ξαναζωντανέψουν οι τσάτιρες οι παλιές, με τους χωματάδες, τον διαναλιστή, τις καταναλίστρες, την προξενήτρα, τον γιατρό, τις μοιρολοΐστρες, τον παπά τον Λαυρέντιο, τα πεσκέσα… τον γάμο!

Στην παράσταση συμμετέχουν 35 και πλέον μέλη του Συμιακού Θεάτρου. Τα κείμενα έχουν οι Κωστής Ζαχαρίου, Μαρία Μιχαλαριά, Γιώργος Σουρής και Μανώλης Αντονόγλου.

Η μουσική είναι του Τάσου Καρακατσάνη και οι χορογραφίες της Έλλης Παρασκευά, από το θεατρικό έργο ο «Αλέμινας» (1991). Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Κωστή Β. Ζαχαρίου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, παράρτημα Ρόδου, για τις ανάγκες του τμήματος.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion