Μάρτιος, ο μήνας των πρωταθλητών

Μάρτιος, ο μήνας των πρωταθλητών

Μάρτιος, ο μήνας των πρωταθλητών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 203 ΦΟΡΕΣ

Οι συμμετοχές στα φετινά φάιναλ φορ και τα ζευγάρια των ημιτελικών

Τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν μπει στην τελική τους ευθεία και τα φάιναλ φορ θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα για την ανάδειξη των πρωταθλητών Δωδεκανήσου 2016-17.

Πλέον, είναι ξεκάθαρη η εικόνα για τις συμμετοχές στην τελική φάση καθώς και το πώς διαμορφώνονται τα ζευγάρια των ημιτελικών. Οι μόνες κατηγορίες που έχουν ακόμη… μέλλον είναι των ανδρών (λόγω play off), παμπαίδων και παγκορασίδων (κυρίως στον Όμιλο Νήσων).

Από κει και πέρα, στο πρωτάθλημα γυναικών απομένει μία αγωνιστική για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος (3-6 Μαρτίου). Ιάλυσος και Ανταγόρας έχουν κατακτήσει την πρώτη θέση στους Ομίλους Ρόδου και Νήσων αντίστοιχα και κατά πάσα πιθανότητα θα συναντηθούν στον τελικό του φάιναλ φορ (24-27/3) για να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Ποιον θ’ αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό για να προκριθούν; Ο Ιάλυσος τον Ιπποκράτη και ο Ανταγόρας τον Ιβίσκο εκτός και αν την τελευταία αγωνιστική γίνει η έκπληξη και ο ουραγός Διαγόρας κερδίσει στην τέντα τις «ερυθροκίτρινες». Σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Ανταγόρας θα παίξει στον ημιτελικό με το «γηραιό».

Μία συμμετοχή απομένει να οριστικοποιηθεί και στο πρωτάθλημα νεανίδων. Από τον Όμιλο Ρόδου έχουν προκριθεί στο F4 (10-13 Μαρτίου) οι Κολοσσός και Ιάλυσος, αποκλείοντας τον περσινό κάτοχο του τίτλου, Διαγόρα. Κι ενώ ο Ιάλυσος γνωρίζει από τώρα ότι θα παίξει με τη δυνατή ΕΑΚΑ (πρώτη στον Όμιλο Νήσων) στον έναν ημιτελικό, ο Κολοσσός θα περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι για τη δεύτερη θέση, Ιπποκράτης – ΑΕ Δικαίου, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαβ/κο.

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην κατηγορία των κορασίδων. Από τη Ρόδο, τα δύο εισιτήρια για το F4 (31/3-3/4) έχουν πάρει οι Ιάλυσος, Κολοσσός ενώ την πρώτη θέση στο Νήσων έχει κατακτήσει η ΕΑΚΑ. Επομένως, ο ένας ημιτελικός είναι ΕΑΚΑ – Κολοσσός.

Ο δεύτερος είναι Ιάλυσος με Ιπποκράτη ή ΑΕ Δικαίου, με τη λογική να λέει «Ιπποκράτης». Και στην έδρα του θα παίξει την τελευταία αγωνιστική (3-6 Μαρτίου) και με διαφορά εννέα πόντων έχει κερδίσει μέσα στο Πυλί.

Κι ενώ Ιπποκράτης με ΑΕ Δικαίου «μάχονται» για μία θέση στα φάιναλ φορ των κοριτσιών, στο F4 των παίδων (17-20 Μαρτίου) έχουν περάσει και οι δύο! Την τελευταία αγωνιστική (3-6/3) θα παίξουν μεταξύ τους για την κατάταξη αλλά ο Ιπποκράτης έχει υπέρ του διαφορά 14π. και λογικά θα τερματίσει πρώτος, επομένως θα βρει απέναντί του στον ημιτελικό τον Κολοσσό. Οι «θαλασσί» που ήταν πρώτοι στη βαθμολογία μέχρι την περασμένη Κυριακή, έχασαν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία το οποίο πήρε ο Ιάλυσος.

Στο πρωτάθλημα εφήβων υπάρχει η μοναδική περίπτωση να δούμε φάιναλ φορ με διαφορετικές συμμετοχές από τις προαναφερόμενες. Κι αυτό γιατί στον Όμιλο Ρόδου στο παιχνίδι της πρόκρισης «παίζει» δυνατά ο Διαγόρας και στον Όμιλο Νήσων ο Πανιώνιος Λέρου.

Σ’ αυτήν την κατηγορία, τα πράγματα είναι ακόμη ρευστά αν και η ζυγαριά έχει αρχίσει να γέρνει προς κάποια πλευρά. Κολοσσός και Ιπποκράτης είναι αήττητοι δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και λογικά θα είναι παρόντες στην τελική φάση (24-27 Μαρτίου).

Ο μεν Κολοσσός έχει μπροστά του δύο δύσκολα παιχνίδια, με Διαγόρα και Ιάλυσο, τις ομάδες που διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο κι αυτή τη στιγμή ισοβαθμούν. Ο δε Ιπποκράτης έχει «επικίνδυνη» έξοδο στη Λέρο, με την ΑΕ Δικαίου να περιμένει ήττα του Πανιωνίου για να πλασαριστεί δεύτερη.

Όσον αφορά στο πρωτάθλημα ανδρών, έπεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου κι έχουμε τα ζευγάρια των πλέι οφ. Στον Όμιλο Ρόδου θα παίξουν Καλλιθέα – Ροδίων Άθλησις και Διαγόρας – Ελπίς και στο Νήσων, ΑΕ Δικαίου – Φοίβος και Ηρακλής 2000 – Αίολος. Ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ είναι προγραμματισμένος στις 3-6 Μαρτίου.

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!