Αρκετές οι προτάσεις για την διαχείριση των παραπόνων

Αρκετές οι προτάσεις για  την διαχείριση των παραπόνων

Αρκετές οι προτάσεις για την διαχείριση των παραπόνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 577 ΦΟΡΕΣ

Πιθανόν εκτός από τους επισκέπτες να αφορά και τους κατοίκους του νησιού

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον το οποίο αποτυπώθηκε σε ότι αφορά τις προτάσεις για την ίδρυση της δομής «We care about you south Aegean islands», που προωθεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πιλοτικά για το νησί της Ρόδου.

Η περίοδος της διαβούλευσης, ολοκληρώθηκε και όπως έδειξαν τα πράγματα οι προτάσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς ήταν ενδιαφέρουσες. Θα ακολουθήσει η επεξεργασία τους ώστε να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία της δομής η οποία καλώς εχόντων των πραγμάτων θα είναι έτοιμη σε περίπου τρεις μήνες.

Θα έχει ως αντικείμενό της τη διαχείριση των παραπόνων και των καταγγελιών που θα προέρχονται από τους επισκέπτες του νησιού, ώστε να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν και κατ’ επέκταση η εικόνα του νησιού.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο δήμος της Ρόδου κατέθεσε την πρόταση να έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν παράπονα και καταγγελίες και οι πολίτες του νησιού.
«Η διαβούλευση έχει πάρει μία άτυπη παράταση καθώς περιμέναμε τις παρατηρήσεις του Δήμου. Ο Δήμαρχος το είδε θετικά, θέλει να βοηθήσει και μάλιστα προτείνει αυτή η δομή να διευρυνθεί και για τους κατοίκους του νησιού.

Πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα, συμφωνώ κι εγώ μαζί του και η περιφέρεια θα το στηρίξει. Όταν θα έρθει η στιγμή της υλοποίησης καλό θα ήταν να γίνει και για τα υπόλοιπα νησιά της περιφέρειας και να βρεθούν και άλλοι δήμαρχοι που θα είναι σύμμαχοι σε αυτή τη δομή» δήλωσε για το θέμα ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος επιχειρηματικότητας Παναγιώτης Κουνάκης που χειρίζεται το θέμα.

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι διευθυντές των ξενοδοχείων έχουν δώσει πολύ καλές παρατηρήσεις ενώ και από το επιμελητήριο αναμένονται προτάσεις καθώς το θέμα είχε συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

«Έχουν έρθει αρκετές επισημάνσεις ενώ το θετικό είναι ότι όλοι το έχουν δεχτεί. Παρ’ όλα τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, διαπιστώνω ότι τα προεδρεία όλων των φορέων θέλουν να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια και να υλοποιηθεί.

Τώρα γίνεται η συλλογή των στοιχείων και των προτάσεων θα τα επεξεργαστούμε και πιθανολογώ ότι μέχρι τις 20 Μαρτίου θα έχουμε καταλήξει.
Στη συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει διαγωνισμός για να γίνει η ανάθεση του έργου αλλά μέσα σε αυτή τη σαιζόν, αυτή η δομή θα υλοποιηθεί.

Εύχομαι να είναι έτοιμη και να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου. Πιλοτικά θα ξεκινήσει στη Ρόδο, και εκτιμώ ότι θα πάει πολύ καλά» πρόσθεσε ο κ. Κουνάκης για τη διαδικασία που προηγήθηκε και για τη στόχευση που υπάρχει, με τη χρηματοδότηση της να γίνεται είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω ιδίων πόρων.

Όπως έκανε γνωστό ένα από τα βασικά που έθεσαν όλοι οι φορείς είναι ο τρόπος που θα παρουσιάσουμε τη δομή στον επισκέπτη, ώστε να μη θεωρήσει ότι είναι ένας…. κάδος παραπόνων και είναι φυσιολογικό να μη δοθεί αυτή η αίσθηση. Σύμφωνα με τον ίδιο η κατεύθυνση που φαίνεται ότι πρέπει να πάρουμε είναι να δούμε τον προορισμό μας με τα μάτια του επισκέπτη, και τη θετική και την αρνητική του εμπειρία.

Μάλιστα υπάρχει η πρόταση και η δέσμευση από την περιφέρεια για όσους είναι καλοί πρεσβευτές του τουρισμού μας να τους διαφημίσει όχι σε τοπικό επίπεδο, αλλά σε κάποια διεθνή διοργάνωση όπως για παράδειγμα σε μια έκθεση.
«Θα τους δώσουμε μία τέτοια ισχύ που δε θα την είχαν αν δεν πλήρωναν αρκετά χρήματα.

Επομένως και αυτός που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του θα πρέπει να αμειφθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» κατέληξε ο κ. Κουνάκης.

Μιλώντας ειδικά για το Δήμο της Ρόδου, τόνισε πως προτείνεται οι κάτοικοι να μπορούν να καταθέτουν προτάσεις μέσω αυτής της δομής ή να καταθέτουν παράπονα, τα οποία να αρχειοθετούνται και να παρακολουθείται η πορεία τους.

«Αντί δηλαδή να κάθεται κάποιος έξω από την πόρτα του Δημάρχου με τις ώρες για να ζητάει να του αλλάξουν τον κάδο που έσπασε, θα μπορούσε να γίνει με άλλο τρόπο για παράδειγμα να σταλεί μία φωτογραφία με το πρόβλημα και να ζητείται η επίλυσή του» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του