Εκδηλώσεις για την ημέρα του βιβλίου

Εκδηλώσεις για την ημέρα του βιβλίου

Εκδηλώσεις για την ημέρα του βιβλίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 111 ΦΟΡΕΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με έμφαση στη συλλογικότητα και τη συνεργασία οργάνωσε ένα πρόγραμμα ποικίλων δράσεων και εκδηλώσεων με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στις 23 Απριλίου.

Στο κάλεσμα του ΥΠΠΟΑ ανταποκρίθηκαν άμεσα εποπτευόμενοι φορείς και πολιτιστικοί οργανισμοί από όλη την Ελλάδα ( Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Βόλο, Βέροια, Κοζάνη, Αγρίνιο, Ιωάννινα και Ρόδο) σχηματίζοντας μία ενότητα εκδηλώσεων στην οποία το σύνολο των τεχνών συνομιλεί με τη λογοτεχνία και ό τι από αυτήν εκπορεύεται. Ένα αφιέρωμα σχεδιασμένο να αφορά όλες τις ηλικιακές κλίμακες του πληθυσμού αλλά και κοινωνικές ομάδες με ειδικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της μέρας αυτής το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. διοργανώνει Λογοτεχνικό Αναλόγιο στις εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης του (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α).

Σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (μουσικούς, θεατρικές ομάδες, λέσχες ανάγνωσης και γραφής, λογοτέχνες) θα αναγνωστούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τη δωδεκανησιακή, την ελληνική και την παγκόσμια πεζογραφία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο λόγος θα περάσει στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να συμμετάσχει διαβάζοντας τις δικές του επιλογές από γνωστά λογοτεχνικά έργα. Η διάρκεια της εκδήλωσης υπολογίζεται σε δύο ώρες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών (Αντιπλοιάρχου Λάσκου 10Α , 85100 Ρόδος.Ωρα 8 μ.μ.

Πληροφορίες: στην ηλεκτρονική διεύθυνση:writerscenterrhodes@gmail.com

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion