Για πολιτική εκφοβισμού κατηγορεί την Περιφέρεια ο Σύλλογος Περιβάλλοντος

Για πολιτική εκφοβισμού κατηγορεί την Περιφέρεια ο Σύλλογος Περιβάλλοντος

Για πολιτική εκφοβισμού κατηγορεί την Περιφέρεια ο Σύλλογος Περιβάλλοντος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 331 ΦΟΡΕΣ

Γ. Φλεβάρης: Bullying ασκούν αυτοί που διαστρεβλώνουν και αγνοούν την αλήθεια

Ότι δέχθηκαν «πολιτικό bullying-εκφοβισμό» και συκοφαντήθηκαν, καταγγέλλουν, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, χθες, τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου σχετικά με τα όσα είπαν πρόσφατα για την επάρκεια νερού στο νησί και τη λειτουργία του φράγματος Γαδουρά.

Φωτογραφίζοντας την Περιφέρεια, τα μέλη του Συλλόγου έκαναν λόγο για ψευδείς επιθέσεις σε πολύ μεγάλο ποσοστό, τονίζοντας ότι δεν έκρυψαν ποτέ την πολιτική τους τοποθέτηση.
Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μιχάλης Κουλούμπρης, είπε, μεταξύ άλλων ότι, για άλλη μία φορά, «ο Σύλλογος μπαίνει στο στόχαστρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συκοφαντείται μέσω του τύπου διότι τόλμησε να ζητήσει εξηγήσεις και πληροφορίες σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού».

Όπως είπε, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό στα 27 χρόνια παρουσίας και δράσης του, η οποία αφορά την προστασία του περιβάλλοντος. Αντί, λοιπόν, οι αρμόδιοι να τοποθετηθούν και να εξηγήσουν τι συμβαίνει για κάποιο θέμα που ενδιαφέρει τους πολίτες και τον τόπο μας, η πρώτη τους τοποθέτηση είναι να συκοφαντήσουν τον Σύλλογο και το Διοικητικό του Συμβούλιο με αναλήθειες, ότι δήθεν βρίσκονται πίσω από κάποια παράταξη και ότι έχουν σκοπό με «ψέματα» να κάνουν αντιπολίτευση στις Αρχές, είπε ακόμη και συμπλήρωσε: «Αυτό το παραμύθι το έχουμε ξαναζήσει και άλλες φορές και δεν μας αγγίζει πλέον διότι ο Ροδιακός λαός μας γνωρίζει πολλά χρόνια τώρα και εν πολλοίς μας υποστηρίζει. Σε εμάς απευθύνονται οι πολίτες πολλές φορές να επέμβουμε για κάποιο θέμα που τους αφορά. Και αυτή είναι η δουλειά μας».

Στη συνέχεια, θέλησε να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση, όπως είπε, ότι ο Σύλλογος δεν έχει εξαρτήσεις ούτε χρηματοδοτείται για να εκτελεί το έργο του από κανένα. «Είμαστε όλοι εθελοντές για το περιβάλλον της Ρόδου, και όσοι συμμετείχαν στον Σύλλογο ή στις δράσεις του το γνωρίζουν. Εμείς απαντάμε με τις δράσεις μας που είναι εκατοντάδες», είπε ακόμη και θύμισε κάποιες από αυτές.
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το 1998 βραβεύθηκε από τους δημοσιογράφους της Ρόδου στη δεύτερη θέση για τις δράσεις του.

Επίσης, μαζί με άλλους Συλλόγους απέτρεψε την κατασκευή τοιχίου στον κόλπο της Ιξιάς για ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής μετατρέποντας τον σε μαρίνα. Ακόμη, μαζί με άλλους φορείς απέτρεψε το ξεπούλημα της παραλίας «Γλύστρας» στη Λάρδο όπως και το Πρασονήσι αργότερα.
Είναι ενεργό μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων Ελλάδας . Το 2001 οργάνωσε και φιλοξένησε στη Ρόδο το Πανελλήνιο Συνέδριο του Δικτύου των Οικολογικών Οργανώσεων Ελλάδας με μεγάλη επιτυχία ενώ έχει εκδώσει διάφορα έντυπα.

Ο κ. Γρηγοριάδης
Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία που δεν είναι στο προφίλ του να βρίσκεται στα φώτα της δημοσιότητας για τις δράσεις του, που είναι σημαντικές, ουσιαστικές και απευθύνονται στον πολίτη.
Και δήλωσε στη συνέχεια: «…Σε αυτές τις προσπάθειες εμείς περιμένουμε από τις Αρχές βοήθεια, δεν περιμένουμε να μας ασκηθεί…bullying, εκφοβισμός, γι’ αυτά που λέμε. Μπορεί να κάνουμε λάθος. Αυτός δεν είναι λόγος για να έρθουμε σε αντιπαράθεση με κανέναν, ούτε, βέβαια, για να δεχθούμε επιθέσεις οι οποίες είναι και ψευδείς σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό».
Σχετικά με αυτό που ακούστηκε ότι ο Σύλλογος είναι ο «φερετζές» για άλλες πολιτικές οργανώσεις κτλ., ο κ. Γρηγοριάδης θέλησε να απαντήσει ότι, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι, δεν έκρυψαν ποτέ την πολιτική τους τοποθέτηση και όταν ήθελαν να είναι υποψήφιοι δήλωναν και ποιοι είναι και από ποιούς στηρίζονται, είτε ήταν οι βουλευτικές είτε οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Και συμπλήρωσε: «Άλλοι κρύβονται καμιά φορά πίσω από το φερετζέ της ανεξαρτησίας που δεν είναι καθόλου ανεξαρτησία. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι και δεν υπάρχουν εδώ πέρα συγκοινωνούντα δοχεία».

Για το νερό και το φράγμα
Καταρχήν, ο κ. Γρηγοριάδης είπε ότι με το νερό υπάρχει πρόβλημα και πέρυσι και φέτος και αυτό βγήκε και είπε ο Σύλλογος. Μάλιστα, θεωρούν ότι ο σκοπός της δημόσιας παρέμβασής τους επετεύχθη αφού έγιναν αμέσως συσκέψεις και περιμένουν να γίνουν και άλλες ώστε να μην έχουμε πρόβλημα λειψυδρίας στο νησί. Όπως είπε, είναι κρίμα να έχουμε έναν ταμιευτήρα με 60 εκατ. κυβικά νερό και εμείς να ψάχνουμε νερό με γεωτρήσεις, αφαλατώσεις κτλ.
«Είμαστε εθελοντές εδώ και χρόνια χωρίς καμία αμοιβή. Ίσως αυτό ξενίζει όσους δεν έχουν ποτέ ασχοληθεί με την ανιδιοτελή ενασχόληση με τα κοινά και το περιβάλλον.

Ασχολούμαστε με το φράγμα εδώ και πολλά χρόνια και θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε», τόνισε.
Είπε, ακόμη, ότι δεν είναι νεόκοποι καθώς με το φράγμα δεν ασχολήθηκαν χθες αλλά ούτε το φράγμα έχει…ταμπέλα ιδιοκτησίας αφού ξεκίνησε από άλλους ανθρώπους, κατασκευάστηκε από άλλους, τελειοποιήθηκε από άλλους αλλά είναι ένα κτήμα του ροδιακού λαού. Πρόκειται-συνέχισε-για ένα έργο μεγάλης κλίμακας το οποίο απαίτησε μεγάλες παρεμβάσεις. Αυτό θα πρέπει να αποζημιώσει με κάποιο τρόπο το λαό δίνοντάς του την ευκαιρία να έχει επάρκεια νερού, να μην έχουμε τόσες πολλές γεωτρήσεις, ν’ αρχίσει να αποκαθίσταται ο υδροφόρος ορίζοντας και κυρίως όσο αφορά στο οικονομικό σκέλος, για το οποίο έγινε τόσος πολύς λόγος, θα πρέπει αυτά τα λεφτά που είναι περίπου το 10% των ετήσιων εσόδων της ΔΕΥΑΡ που θα πρέπει να πληρώνουμε. Θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες τώρα ούτως ώστε το νερό του φράγματος να οδηγήσει σε οικονομία στη ΔΕΥΑΡ ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση στους καταναλωτές και αυτό είναι ένα ζητούμενο, είπε ο ίδιος.

Ακόμα, δηλώνουν λίγο επιφυλακτικοί για τα έργα που σχεδιάζονται από εδώ και πέρα και από το Δήμο. Όπως εξήγησε ο κ. Γρηγοριάδης, ο σχεδιασμός των επιμέρους έργων θα πρέπει να ακολουθεί το βασικό σχεδιασμό που στην περίπτωσή μας είναι η Β φάση του έργου. Τα μικρότερα έργα θα πρέπει να "κουμπώνουν" με αυτό το σχεδιασμό ώστε να αποτελέσουν μέρος του όταν αυτός ξεκινήσει. Πολλά από αυτά τα έργα, όμως, δεν προβλέπονται στη Β’ φάση και δεν μπορούν να αποτελέσουν μέρος της όταν και εάν αυτή εγκριθεί.
Δυστυχώς δεν υπήρξε προετοιμασία, είπε ακόμη, λέγοντας ότι αυτό είναι κάτι που αφορά και τους προηγούμενους, για το πως θα γινόταν η διάθεση του νερού με την ολοκλήρωση του φράγματος. Για παράδειγμα, η κατασκευή μιας δεξαμενής 11 χιλιάδων κυβικών ήταν και είναι αναγκαία για το Βόρειο Τρίγωνο του νησιού.

Για τους ίδιους, ως περιβαλλοντική ομάδα, και χωρίς να διεκδικούν την αποκλειστικότητα, πρώτιστο μέλημα είναι η αειφορική διαχείριση των πόρων προς όφελος των πολιτών και ένας τέτοιος πόρος είναι το νερό που έχει ιδιαίτερη σημασία αφού η οικονομία του νησιού στηρίζεται στην επάρκεια νερού. Είπε ακόμη: «Στο νησί έγινε ένα τεράστιας κλίμακας έργο με περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Λογικό είναι να θέλουμε να εξισορροπηθεί αυτό από περιβαλλοντικά οφέλη όπως είναι η ανάκαμψη του υδροφόρου ορίζοντα και των επιφανειακών νερών και η επάρκεια νερού για το νησί και γιατί όχι για τα άνυδρα νησιά της Δωδεκανήσου».

Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη στον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου
Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά το περιβάλλον ως πρόσχημα, για να απαξιώσει το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο του τόπου μας, το Φράγμα Γαδουρά. Γιατί μόνο με την απαξίωση και με φτηνά συνθήματα για πρόσκαιρο εντυπωσιασμό, νομίζουν ότι μπορούν να καλύψουν την άγνοια, την ένδεια των επιχειρημάτων τους αλλά και την άρνησή τους να παραδεχτούν ότι κάποιοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ότι αποτελούν τη λύση του προβλήματος και όχι το πρόβλημα, όπως εναγωνίως προσπαθούν να το εμφανίσουν.
Αυτοί που ως παράξενοι ταξιδιώτες και τιμητές των πάντων, εμφανίζονται «στη διαδρομή που οδηγεί στο Φράγμα Γαδουρά», περιπλανούνται στα μονοπάτια των δικών τους σκοπιμοτήτων και της αντιπολιτευτικής τους τακτικής κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δεν περιμέναμε βεβαίως τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, για να ανησυχήσουμε για το πρόβλημα της λειψυδρίας! Ας μην βαυκαλίζονται και ας μην κολακεύονται ότι με την παρέμβασή τους προκάλεσαν δήθεν συσκέψεις και απαντήσεις, όπως αυτάρεσκα ισχυρίστηκαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η παρέμβασή τους δεν στηριζόταν σε κανένα πραγματικό δεδομένο, αφού εσκεμμένα παραβίασαν ανοιχτές θύρες, με ψεύδη, πλασματικά διλήμματα και δήθεν αναπάντητα ερωτήματα, με μόνο στόχο να προκαλέσουν σύγχυση, αναστάτωση και αμφιβολία στην κοινή γνώμη.

Όμως ο κόσμος του νησιού μας γνωρίζει καλά τρία πράγματα:
1. Με το νερό (το πολύτιμο δημόσιο αγαθό) δεν επιτρέπεται να παίζει κανένας.
2. Το φράγμα βρίσκεται εκεί όπου κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια εντός του χρονοδιαγράμματος και του προϋπολογισμού του, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για αντίστοιχα μεγάλα έργα στη χώρα μας, είναι γεμάτο με νερό, έχει ολοκληρωθεί η Α’ φάση λειτουργίας του. Βρίσκεται εκεί για να δώσει λύση στην υδροδότηση της Ρόδου. Λύση αποτελεί το φράγμα για την Ρόδο, όχι Πρόβλημα. Το πρόβλημα ευτυχώς για όλους περιορίζεται στα λόγια και στις πράξεις όσων προσπαθούν μάταια να υποβαθμίσουν την σημασία του σπουδαίου αυτού έργου της υδροοικονομίας του τόπου μας.

3. Η Περιφέρεια δεν έχει σχέση με τον καθορισμό της τιμής του νερού, που αποτελεί αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΡ η οποία μόνο το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων, όπως είναι εύλογο, πρέπει να καταβάλλει. Όποιος ενδιαφέρεται να ενημερωθεί πλήρως για το θέμα της υδροδότησης του νησιού, μπορεί να επισκεφτεί τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι πόρτες είναι ανοικτές. Δεν χρειάζεται να πούμε πιο πολλά σήμερα, πέραν του ότι θα μας βρει μπροστά του όποιος επιδιώξει να απαξιώσει το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στο Αιγαίο. Το Φράγμα Γαδουρά.
Εν κατακλείδι. Η αλήθεια – αυτή που κάποιοι αγνοούν όταν δεν εξυπηρετεί τις σκοπιμότητές τους – δεν μπορεί ποτέ να χαρακτηριστεί ως άσκηση bullying. Αντιθέτως, bullying ασκούν αυτοί που δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν ή να αγνοήσουν την αλήθεια.

Διαβάστε ακόμη

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του

Ενημερώθηκε το περιφερειακό συμβούλιο για την 9η Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα θα διατεθούν στον Σύλλογο Καρκινοπαθών

Νέες αρμοδιότητες στον Κ. Μενεγάκη