Όχι στο εργοστάσιο γεωθερμίας

Όχι στο εργοστάσιο γεωθερμίας

Όχι στο εργοστάσιο γεωθερμίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 741 ΦΟΡΕΣ

Επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Νισύρου

Από τη Συντονιστική Επιτροπή Νισύρου κατά του Γεωθερμικού εργοστασίου, στάλθηκε η παρακάτω διαμαρτυρία στην εταιρεία “ΔΕΗ Ανανεώσιμες”.

“Κύριοι
Με αφορμή τον διαγωνισμό που προκήρυξε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες, για την επιλογή στρατηγικού εταίρου, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα γεωθερμικά πεδία της χώρας, ο λαός της Νισύρου σας γνωστοποιεί, για πολλοστή φορά την αντίδραση και την αντίστασή του.
Πληροφορηθήκαμε, τούτες τις μέρες, ότι στον διαγωνισμό, ανταποκρίθηκαν αρκετές εταιρείες, και ως εκ τούτου, η επιλογή στρατηγικού εταίρου σε σύντομο χρονικό διάστημα, υποθέτουμε, ότι θα λάβει σάρκα και οστά.

Η οδηγία 2003/35 της Ε.Ε. η οποία ενσωματώθηκε στο εσωτερικό μας δίκαιο με την ΚΥΑ 37111/26-9-2003 (ΦΕΚ 332 Β') προβλέπει ότι: " για την πραγματοποίηση κάθε σημαντικού σε σχέση με το περιβάλλον έργου, το κάθε κράτος-μέλος, πρέπει να εξασφαλίσει διαδικασίες για την αποτελεσματική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη λήψη αποφάσεων"

Σας υπενθυμίζουμε ότι η αντίσταση των Νισυρίων παραμένει ισχυρή!!! Δεν θα αποσπάσετε τη συγκατάθεσή μας, όσο κι αν το επιδιώκετε. Σας φωνάζουμε, περισσότερο από είκοσι χρόνια:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ κι εσείς, εξακολουθείτε να κάνετε σχέδια και να προβαίνετε σε προκηρύξεις διαγωνισμών αψηφώντας τις απόψεις μας, την αντίστασή μας και την αγωνία μας για το νησί μας. Ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Εταιρείας Νισυριακών Μελετών nisyriakesmeletes.gr και στην ενότητα Οικολογία, επί του θέματος και σταματήστε να μας αγνοείτε. Εξακολουθούμε να φωνάζουμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΓΕΩΘΕΡΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΙΣΥΡΟ!!!

Επιτέλους σεβαστείτε μας!!!
Συντονιστική Επιτροπή Νισύρου
κατά του γεωθερμικού εργοστασίου”.

Διαβάστε ακόμη

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα