Ελεύθερος μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ελεύθερος μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Ελεύθερος μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 483 ΦΟΡΕΣ

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν άνδρες από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, ο 54χρονος επιχειρηματίας απελευθερώθηκε στις επτάμισι το πρωί της Δευτέρας όταν έγινε έφοδος σε αποθήκη μεταχειρισμένων αυτοκινήτων κοντά στη γέφυρα Ζουρίδας 4 μόλις χλμ. από το Ρέθυμνο.

Εκεί εντοπίστηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δεμένος πισθάγκωνα και μαζί του ήταν ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας φύλακας, οι οποίοι και συνελήφθησαν χωρίς να προβάλλουν αντίσταση.
Oι αστυνομικοί εισβάλλοντας στο κρησφύγετο των απαγωγέων με θερμική κάμερα, κατάφεραν να πιάσουν στον ύπνο τους απαγωγείς καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε εβδομάδες πού κρατούνταν ο επιχειρηματίας ωστόσο ερευνούσε πολύ προσεκτικά το σχέδιο της απελευθέρωσής του.

Τα πρώτα λόγια του Λεμπιδάκη

Τα πρώτα λόγια του επιχειρηματία, σύμφωνα με το neakriti, ήταν ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στη δύσκολη αυτή επιχείρηση. «Ευχαριστώ τον αστυνομικό διευθυντή και τους άλλους αστυνομικούς της Κρήτης που έκαναν τη δουλειά τους με ακρίβεια και μυστικότητα» είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.


Κρητικοί οι συλληφθέντες


Η Αστυνομία μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει επτά συλλήψεις.

Πληροφορίες λένε ότι οι έξι συλληφθέντες είναι Κρητικοί και ο ένας από τη Θεσσαλονίκη και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει τις αρχές. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι οι συλληφθέντες ήταν οχτώ αλλά όπως προέκυψε ανάμεσά τους ήταν και ένα 16χρονο κορίτσι, η κόρη ενός εκ των συλληφθέντων, σε βάρος του οποίου δεν έχουν ασκηθεί διώξεις καθώς η αστυνομία δεν έχει ξεκαθαρίσει αν και σε ποιο βαθμό εμπλέκεται στην υπόθεση.

Το στοιχείο αυτό σε συνδυασμό με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που κατέγραφψε ο υπερκοριός της ΕΛ.ΑΣ. οδήγησε στην ταυτοποίηση των απαγωγέων και στην επιχείρηση που πραγματοποίηθηκε το πρωί της Δευτέρας.

Στην υπόθεση της απαγωγής φέρεται να εμπλέκονται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και άτομα από το ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία που παρείχαν πολύτιμες πληροφορίες στους απαγωγείς.

Καλά στην υγεία του αλλά εμφανώς ταλαιπωρημένος ο Λεμπιδάκης


Σώος κατάφερε να βγει από την τρομερή περιπέτεια που πέρασε έξι μήνες τώρα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ο οποίος ωστόσο είναι ιδιαίτερα καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Ηρακλειώτης επιχειρηματίας βρίσκεται στο Ιατρείο της Σχολής Αστυνομίας Ρεθύμνου όπου παρακολουθείται από γιατρούς και εκεί αναμένεται να φτάσει και η οικογένειά του.

Διαβάστε ακόμη

Αιγαίο: Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς σχέδιο πτήσης

Ερώτηση Αποστολάκη-Παναγιωτόπουλου: «Τραγικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά μας»

Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι «Σπαρτιάτες» – Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο

Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα – Ποια προϊόντα περιλαμβάνει, πόσο θα διαρκέσει

Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών, Φλώρος, γρονθοκόπησε στη Βουλή τον Γραμμένο της Ελληνικής Λύσης (φωτογραφίες)

Αφρικανική σκόνη: Πόσο μπορεί να επιδεινώσει χρόνια προβλήματα υγείας - Συστάσεις από πνευμονολόγους

Στέφανος Κασσελάκης: Ξέμεινε από τη φουρτούνα στην Αστυπάλαια και του τραγούδησαν το «Bella Ciao» σε ταβέρνα

Λίνα Μενδώνη: Στη δικαιοσύνη για δημοσίευμα εφημερίδας