Ντίνα Σβύνου: «Να σταματήσουμε να θεωρούμε πειραματόζωο τον τουρισμό»

Ντίνα Σβύνου: «Να σταματήσουμε να  θεωρούμε πειραματόζωο τον τουρισμό»

Ντίνα Σβύνου: «Να σταματήσουμε να θεωρούμε πειραματόζωο τον τουρισμό»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 456 ΦΟΡΕΣ

Η Κως θέλει στήριξη για να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα

«Nα σταματήσουμε να λειτουργούμε κατά του τουρισμού χρησιμοποιώντας το βασικότερο πυλώνα της οικονομίας μας σαν πειραματόζωο» δήλωσε χτες η πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Κω Ντίνα Σβύνου, με αφορμή την επίσκεψή της στη Ρόδο για να παραστεί στη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε στο νησί μας ο ΣΕΤΕ.

Ειδικότερα μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα να στηριχτεί η Κως μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε λόγω του προσφυγικού και του πρόσφατου σεισμού, και ζήτησε να παραμείνουν οι μειωμένοι συντελεστές για το νησί.

Κάνοντας έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία της τουριστικής κίνησης, ενώ όπως έκανε γνωστό σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο κυμαίνονται και οι προκρατήσεις για το 2018.

«Η φετινή χρονιά έβαλε ξανά την Κω στο χάρτη του τουρισμού στη θέση την οποία αξίζει το νησί να βρίσκεται, περάσαμε δύσκολα και φέτος, αλλά καταφέραμε να ισορροπήσουμε τα νούμερά μας κάτι που έγινε μετά από μία μεγάλη προσπάθεια, μετά το σεισμό που αντιμετωπίσαμε.

Τώρα αυτό πέρασε και άφησε πληγές, ωστόσο η Κως θέλει στήριξη γιατί είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να κρατηθεί σε αυτό το επίπεδο.

Ανοίγονται νέα κεφάλαια και θα τα εξετάσουμε ένα προς ένα στη σύσκεψη. Η Κως είναι ένα νησί που θέλει στήριξη και ένα νησί που έχει προοπτικές για να πετύχει τους καλύτερους αριθμούς όχι μόνο στο επίπεδο των αφίξεων, αλλά στα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Είχαμε διψήφια αύξηση στο νησί και συγκρίνουμε σε σχέση με το 2016, που σημαίνει ότι υπερεκτιμούμε αυτή την αύξηση γιατί πέρσι είχαμε τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού και ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για την Κω. Θα είμαστε λοιπόν πιο ρεαλιστές αν συγκρίνουμε με τα νούμερα του 2015 και μπορούμε να πούμε ότι «πιάσαμε» τα νούμερα αυτά», είπε η πρόεδρος της ΕΞ Κω.

Σε ερώτηση για το τι χρειάζεται η Κως σήμερα η κα Σβύνου απάντησε «Εμείς αυτό που ζητάμε είναι να μας αφήσουν να δουλέψουμε, να κάνουμε τη δουλειά μας όπως γνωρίζουμε εμείς. Επίσης το στοιχειώδες που οφείλει να κάνει η κυβέρνηση είναι να διατηρήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στο νησί της Κω και ειδικά στα νησιά που έχουν δεχτεί αυτά τα πλήγματα. Βέβαια το δίκαιο είναι να επανέλθουν όλα τα νησιά σε αυτό το καθεστώς.

Να μη μιλήσω βέβαια για το τέλος διανυκτέρευσης που είναι καταστροφικό και αποδεδειγμένα με μελέτες ότι θα μας πάει πίσω γιατί πρέπει πια να σταματήσουμε να λειτουργούμε κατά του τουρισμού χρησιμοποιώντας τον σαν πειραματόζωο το βασικότερο πυλώνα της οικονομίας μας. Άρα λοιπόν θέλουμε στήριξη και να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας όπως εμείς ξέρουμε.

Τα μηνύματα για την επόμενη σαιζόν είναι πολύ καλά, τα επίπεδα προκρατήσεων είναι πολύ αυξημένα σε σχέση με το 2017 αν δε συμβεί κάτι άλλο, θωρώ ότι θα έχουμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά.

Σε ότι αφορά την κρουαζιέρα είναι ένα κομμάτι του μάρκετινγκ που θεωρώ ότι δεν το έχει χειριστεί καλά η Κως όμως έχουμε προοπτικές για παράδειγμα η μαρίνα μας είναι από τις καλύτερες σε όλη την Ελλάδα και μπορούμε να μιλήσουμε και για επέκτασή της».

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό