Οριακή η κατάσταση στο Κυνοκομείο της Ρόδου

Οριακή η κατάσταση στο Κυνοκομείο της Ρόδου

Οριακή η κατάσταση στο Κυνοκομείο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 445 ΦΟΡΕΣ

Στην ανάγκη να στηριχθεί το κυνοκομείο Ρόδου, όπου η κατάσταση είναι οριακή αναφέρεται σε ανάρτησή της η κ. Γιούλα Διμέλη. Ειδικότερα επισημαίνει τα εξής:

«Όπως πολύ καλά ξέρετε ο σύλλογος της φιλοζωικής έχει αναλάβει το κυνοκομείο Ρόδου. Που σημαίνει πάνω από 300 ζώα και κάποια σε φιλοξενίες. Ο χώρος είναι ακατάλληλος για τόσα ζώα τα οποία ούτε να αυλιστούν σωστά μπορούν, ούτε να περάσουν τη μέρα τους τα περισσότερα έξω από ένα κλουβί.

Ο Δήμος με τις διαδικασίες που ακολουθούν θα μπορέσει να ενισχύσει το κυνοκομείο Ρόδου μετά τον Μάρτιο. Αυτό σημαίνει ότι όλο αυτό το διάστημα πρέπει να προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες αυτών των ζώων, που βρίσκονται ήδη μέσα.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να μην μπορούμε να αναλάβουμε άλλα περιστατικά από έξω, είτε σκύλων είτε γατών και προσπαθούμε μέσω των εθελοντών να τα φέρουμε εις πέρας και με τη βοήθεια φίλων και συλλόγων του εξωτερικού. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση. Τα ζώα μέσα χρειάζονται καθημερινά τουλάχιστον 8 τσουβάλια φαγητό εκτός του puppy και εκτός των φιλοξενιών. Κονσέρβες, καθαριστικά, γιατρούς.

Βενζίνες για μετακινήσεις και πολλά άλλα. Σας δίνω μία εικόνα για να τα έχετε πιο συγκεκριμένα στο μυαλό σας και να συνειδητοποιήσουν όλοι, ότι ναι μεν υπάρχει πάντα η διάθεση για βοήθεια (μακάρι να είχαμε άπλετο χώρο να τα προστατεύουμε όλα) αλλά δεν υπάρχουν οι υποδομές παντός είδους.

Οπότε θα παρακαλέσω να βοηθήσουν και οι φιλόζωοι όσο μπορούν για να περάσει ο δύσκολος χειμώνας. Με φιλοξενίες, με βοήθεια σε περιστατικά, με καμμιά τροφή, με φάρμακα, πετσέτες ότι μπορεί ο καθένας. Και μία τελευταία έκκληση. Επισκεφτείτε το κυνοκομείο Ρόδου. Μόνο τότε θα έχετε την πραγματική εικόνα της κατάστασης. Ευχαριστούμε».

Διαβάστε ακόμη

Μόνο το 50% των υλικών είναι κατάλληλο για ανακύκλωση

Σχόλιο του διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής κ. Γιώργου Τριάντου για τα τροχαία ατυχήματα στη Ρόδο

Η βράβευση του Γιώργου Ζαχαριάδη

Η γενική συνέλευση της F.E.V.R. (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων) θα διεξαχθεί στη Ρόδο στις 26-28 Απριλίου 2024

Α. Κολιάδης: Ευθύνη της ΕΤΑΔ τα αυθαίρετα σε αιγιαλό και παραλία

Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος

Τη νότια Ρόδο επισκέφθηκε το σαββατοκύριακο ο Πύρρος Δήμας

Η προσφορά του συλλόγου «Αγία Μαρίνα»