Mια σημαντική διάκριση για το γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας

Mια σημαντική διάκριση για  το γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας

Mια σημαντική διάκριση για το γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1060 ΦΟΡΕΣ

Η καλλιέργεια της ηθικής, κοινωνικής και αισθητικής αγωγής στην παιδαγωγική και διδακτική πράξη αποτελεί για το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνας όχι ουτοπική θεώρηση αλλά έμπρακτη πραγματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτής της στάσης ζωής, ο Διευθυντής Μπούτης Μιχάλης και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών με ιδιαίτερο ζήλο προτρέπουν τους μαθητές/τριες να καλλιεργούν τη δημιουργική τους πλευρά όπως επίσης και να ενισχύουν τις ερευνητικές τους ικανότητες μέσα από δράσεις κοινωνικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές. Αυτή η φιλοσοφία που προσκαλεί σε δράση, σε ανακάλυψη, σε συνεργασία και σε αναστοχασμό οφείλουμε ως σχολική μονάδα να την συγκεκριμενοποιήσουμε.

Είχαμε συναποφασίσει στην αρχή της σχολικής χρονιάς να δώσουμε, μέσα από προγραμματισμένες δράσεις και συμμετοχές σε διαγωνισμούς, τη δυνατότητα στους μαθητές/τριες μας να προάγουν ένα κριτικό, καινοτόμο και συνθετικό πνεύμα ώστε να είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν επιτυχώς στις επικείμενες δύσκολες απαιτήσεις της σημερινής ζωής.

Και το απέδειξαν με τη διάκριση-πρόκριση στον μεγάλο τελικό - που έλαβαν οι μαθήτριες της Β’ τάξης του Λυκείου Ειρήνη Μαστροσαββάκη, Παναγιώτα Μισοδουλάκη και Ελευθερία Σταυρουλλάκη υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Ρηγοπούλου Ευγενίας (ΠΕ 09) Οικονομολόγου στον καινοτόμο διαγωνισμό Young Business Talents 2017-18 όπου 2.144 μαθητές Λυκείου, σχηματίζοντας 660 “ομάδες-εταιρείες από κάθε γωνιά της Ελλάδας διαγωνίστηκαν στη λήψη αποφάσεων, που άπτονται ζητημάτων Παραγωγής, Χρηματοδότησης, Marketing και Ανθρώπινου Δυναμικού, στην δική τους εικονική επιχείρηση.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά:
Πολύτιμη γνώση, δεξιότητες και επιχειρηματική εμπειρία, που θα γίνει το εφόδιο τους για ένα δημιουργικό και δυναμικό μέλλον.
Άλλωστε το Young Business Talents έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς που πραγματοποιούνται στη χώρα μας με βασική στοχοθεσία την αξιοποίηση της μάθησης και της εκπαίδευσης σαν πεδίο για την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των μαθητών/τριών γεγονός που τους επιτρέπει ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή, ενώ παράλληλα έχει αναδειχθεί για τους εκπαιδευτικούς σε ένα πολύτιμο και βιωματικό διδακτικό εργαλείο που γεφυρώνει τη θεωρία με την πράξη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Είναι αξιοσημείωτο ότι από το σύνολο των συμμετοχών, 291 ομάδες κατάφεραν να ολοκληρώσουν και την Ημιτελική φάση, δηλαδή συνολικά 11 επιχειρηματικά έτη, συμμετέχοντας διαδικτυακά (Online) επί τέσσερις μήνες και στις 13 Απριλίου 2018, στην Αθήνα θα διαγωνιστούν με φυσική παρουσία στον Εθνικό Τελικό ΥΒΤ.

“Με επιτυχίες σαν κι αυτή, το σχολείο βγαίνει από τα στενά όρια της τάξης, ανοίγεται στην κοινωνία, δίνει ουσιαστική μόρφωση και παιδεία στους μαθητές/τριες και πλάθει ολοκληρωμένες προσωπικότητες. Παρεμβαίνει δυναμικά και επιτυχημένα εκεί που η επίσημη σχολική εκπαίδευση αφήνει σημαντικά κενά.
Συγχαίρουμε, λοιπόν, τις μαθήτριες μας για την πρωτιά που πέτυχαν σε τοπικό επίπεδο και ευχόμαστε ολόψυχα να απολαύσουν αυτή τη χαρά του ταξιδιού και να διεκδικούν με επιμονή την επίτευξη των στόχων τους!!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων/ουσών του Γυμνασίου Λ.Τ. Έμπωνας.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκλήρωση της ημερίδας «Ταξίδι στον κόσμο των λέξεων και της μουσικής»

Διάκριση για 14χρονη μαθήτρια σε διαγωνισμό της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας

Παράκτιος καθαρισμός στην παραλία της Ψαροπούλας από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern