Νισυριά πήρε το πρώτο βραβείο του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Νισυριά πήρε το πρώτο βραβείο του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Νισυριά πήρε το πρώτο βραβείο του 20ού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 323 ΦΟΡΕΣ

Ο Δήμος Νισύρου αισθάνεται υπερηφάνεια για ένα από τα μέλη του, ένα από τα παιδιά της διανόησης που διαπρέπουν στο πανελλήνιο.

Η αναφορά γίνεται για την Ελένη Αλεξανδράκη, την δημιουργό της «Ηφαιστειάδας», την εβδομάδα κινηματογράφου κάθε Αύγουστο στη Νίσυρο. Η Ελένη είναι καταξιωμένη σκηνοθέτης.

Η ΠΕΚΚ (Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) απένειμε το βραβείο της στο ντοκιμαντέρ: «Κωστής Παπαγιώργης, ο πιο γλυκός μισάνθρωπος», σε σκηνοθεσία Ελένης Αλεξανδράκη.

Στο ντοκιμαντέρ «Κωστής Παπαγιώργης, ο Πιο Γλυκός Μισάνθρωπος της Ελένης Αλεξανδράκη», η σκηνοθέτιδα παραδίδει ένα πορτρέτο του φίλου της, δοκιμιογράφου Κωστή Παπαγιώργη, συνθέτοντας το παζλ της προσωπικότητάς του, με λόγια δικά του και ανθρώπων που τον γνώρισαν.

Φτιαγμένο από κομμάτια μνήμης, από ανθρώπους που τον γνώριζαν, από μέρη που συνδέθηκαν μαζί του, από φωνές που διαβάζουν τα γραπτά του και από μια προσπάθεια αυτό να είναι ένα πορτρέτο για όλα όσα έκρυβε ο ίδιος ο ήρωάς της, η δεύτερη πρόκληση που είχε να αντιμετωπίσει η Ελένη Αλεξανδράκη είναι το γεγονός πως ο Κωστής Παπαγιώργης δεν μίλησε ποτέ on camera, κρυμμένος λες από μια δημοσιότητα που διαχειριζόταν με το δικό του τρόπο. Σχεδόν όπως έκανε για τα πάντα.

Θερμά συγχαρητήρια Ελένη!

Διαβάστε ακόμη

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"