Bazaar Unicef από το Γενικό Λύκειο Σορωνής

Bazaar Unicef από το Γενικό Λύκειο  Σορωνής

Bazaar Unicef από το Γενικό Λύκειο Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Φαγητό, νερό, σχολεία, αγάπη και φιλία για όλα τα παιδιά», το Γενικό Λύκειο Σορωνής συμμετέχει στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2017-2018’’της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στον κόσμο, ο προβληματισμός τους, η επίλυση των διαφορών τους ειρηνικά, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Επίσης, οι μαθητές λαμβάνουν μέρος ενεργά βοηθώντας κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Το πρόγραμμα αυτό καλλιεργεί αξίες και θέτει τις βάσεις για ένα κοινωνικό σχολείο, προάγει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και καταπολεμά φαινόμενα όπως του σχολικού εκφοβισμού, του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος το Γενικό Λύκειο Σορωνής διοργανώνει παζάρι, στο οποίο θα διατίθενται προς πώληση προϊόντα της UNICEF, το Σάββατο 24 Μαρτίου στην Πλατεία Κύπρου από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ..
Η Διευθύντρια Χατζησταμάτη Σμαράγδα, ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές προσκαλούν τους φίλους των παιδιών, μικρούς και μεγάλους, να επισκεφθούν το παζάρι και να αγοράσουν δωράκια που θα χαρίσουν το χαμόγελο στους αγαπημένους τους ενώ συγχρόνως θα φωτίσουν τη ζωή χιλιάδων άλλων παιδιών.

Τα έσοδα από την πώληση των προϊόντων της UNICEF βοηθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.
Σας περιμένουμε!

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion