«Έφυγε» ο παθολόγος Λάζαρος Σίσκος

«Έφυγε» ο παθολόγος Λάζαρος Σίσκος

«Έφυγε» ο παθολόγος Λάζαρος Σίσκος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2759 ΦΟΡΕΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, ο γνωστός γιατρός παθολόγος Λάζαρος Σίσκος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

Είχε γεννηθεί στην Κοζάνη από όπου και ξεκίνησε την καριέρα του στην ιατρική, την οποία υπηρέτησε αρχικά ως στρατιωτικός γιατρός και στη συνέχεια όταν αποστρατεύτηκε ως ιδιώτης γιατρός.

Πέθανε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα μετά από επέμβαση καρδιάς που είχε κάνει πριν λίγο καιρό στο Ωνάσειο.

Σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΡ αναφέρει τα εξής:

“Στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ανακοινώθηκε το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Λάζαρου Σίσκου-Ιατρού Παθολόγου, μέλους του Ι.Σ.Ρ.

Ο Λάζαρος Σίσκος άφησε την τελευταία του πνοή στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν τελευταία, μετά από επέμβαση ανοικτής καρδιάς στο Ωνάσειο Νοσοκομείο των Αθηνών προ τετραμήνου.

Ο Λάζαρος, έτσι ήταν γνωστός σε όλους τους γιατρούς του Συλλόγου μας, ήταν ένας καλός οικογενειάρχης και επιστήμονας, που υπηρέτησε με αγάπη την ιατρική επιστήμη από την αρχή της ιατρικής του σταδιοδρομίας.

Ακούραστος λειτουργός της Υγείας, εργάστηκε ευσυνείδητα και με μεγάλη ευαισθησία προσφέροντας στο συνάνθρωπό του τις ιατρικές υπηρεσίες του.

Έχαιρε εκτιμήσεως από όλους τους συναδέλφους του ιατρικού χώρου.

Ο Λάζαρος Σίσκος, γεννήθηκε στην Καστοριά το έτος 1950.

Έλαβε το πτυχίο της Στρατιωτικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1975, ενώ το 1983 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Ενεγράφη για πρώτη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης το 1983 και παρέμεινε εκεί ως στρατιωτικός ιατρός μέχρι το 1986.

Το 1987 ενεγράφη στον Ιατρικό Σύλλογο Ρόδου ως στρατιωτικός ιατρός με ΑΜ 555 και παράλληλα εργαζόταν μέχρι το 1999 ως παθολόγος ιατρός στο τοπικό κατάστημα ΙΚΑ Ρόδου. Το 2010 αποστρατεύτηκε.

Συνέχισε όμως το επάγγελμά του ως παθολόγος ιατρός στο ιδιωτικό του ιατρείο επι της οδού Ιερού Λόχου στη Ρόδο μέχρι τα τέλη του 2017, όταν και άρχισαν να παρουσιάζονται τα πρώτα προβλήματα στην υγεία του.

Το Φεβρουάριο του 2018 συνταξιοδοτήθηκε για λόγους υγείας και από τον ΕΦΚΑ (τομέας υγειονομικών).

Η ξαφνική είδηση του θανάτου του πλημμύρισε με θλίψη την Ιατρική κοινότητα της Ρόδου.

Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Ι.Σ.Ρ εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος ιατρού”.

Διαβάστε ακόμη

Ο Γιώργος Παυλούς, πρόεδρος της "Κολοσσός 2047", ορίστηκε εντεταλμένος Μεσαιωνικής Πόλης

Γ. Νικητιάδης: «Έως και 10% ακριβότερο φέτος το πασχαλινό τραπέζι σύμφωνα με το ΙΝΚΑ – Στο “κενό” οι υποσχέσεις της κυβέρνησης»

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο