1o Swing Festival στην καρδιά της Αθήνας

1o Swing Festival στην καρδιά της Αθήνας

1o Swing Festival στην καρδιά της Αθήνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 275 ΦΟΡΕΣ

Το Swing είναι επανάσταση, νιάτα, ζωντάνια και κυρίως είναι στάση ζωής... Το πρώτο Φεστιβάλ Swing με τίτλο Swing the City Fest θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουλίου στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι. Η είσοδος είναι ελεύθερ

Το Swing είναι επανάσταση, νιάτα, ζωντάνια και κυρίως είναι στάση ζωής... Το πρώτο Φεστιβάλ Swing με τίτλο Swing the City Fest θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Ιουλίου στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι.

Το swing είναι ένα είδος της τζαζ μουσικής που έγινε αυτόνομο και αναγνωρίσιμο στυλ στην Αμερική τις δεκαετίες των 30’, 40’και 50. Αποτελεί ουσιαστικά ένα ενδιάμεσο σταθμό ανάμεσα στην παραδοσιακή και στη μοντέρνα τζαζ. Η ονομασία του προέρχεται από το αγγλικό ρήμα swing, που σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική ήταν εύθυμη και ρυθμική και γιατί συνδυαζόταν με τον αντίστοιχο χορό που απαιτούσε ευκινησία.

Με πουά φορέματα, χρωματιστές τιράντες, παπιγιόν και σπιρτόζα διάθεση, δημοφιλείς μπάντες της εγχώριας Swing μουσικής σκηνής σε συνεργασία με τους ''Athens Swing Cats'' θα μας μεταφέρουν για λίγο στην περίοδο της αθωότητας. Groups, dj sets και χορευτικά shows θα εναλλάσσονται ρυθμικά σε ένα άκρως καλοκαιρινό διήμερο με θέα την Ακρόπολη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει επιπλέον δωρεάν μαθήματα χορού (social dance) με τις μουσικές επιλογές των DJ's ταξιδεύοντας πάντα με τον ενθουσιασμό και την ενέργεια του Swing.

Ραντεβού στην Πλατεία Αβησσυνίας λοιπόν για... δύο μοναδικές swing βραδιές!

Ώρα έναρξης: 21:00



Διαβάστε ακόμη

Ανοικτό πάρτι σήμερα στη Ρόδο για τη στέψη του Καρόλου

Πέντε προτάσεις για ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς στη Ρόδο

Το “3rd Rhodes Salsa Weekend” είναι γεγονός!

Στη ραδιοφωνική οικογένεια του «Μελωδία Ρόδου» μπαίνει o Ν. Μουρατίδης

«Στην αγκαλιά σου»: Κυκλοφόρησε το νέο single του Ροδίτη ερμηνευτή, Νίκου Κυπριώτη

Σήμερα η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου

Συναυλία στην Ιαλυσό

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στη Ρόδο!