Στο ΕΣΠΑ τρία μεγάλα προβληματικά έργα της Λακωνίας

Στο ΕΣΠΑ τρία μεγάλα προβληματικά έργα της Λακωνίας

Στο ΕΣΠΑ τρία μεγάλα προβληματικά έργα της Λακωνίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 279 ΦΟΡΕΣ

Τα προβληματικά έργα της παράκαμψης Σπάρτης, στο τμήμα Σκούρα - Πυρί, που λόγω των παραβάσεων που έχουν γίνει, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, το έργο για την είσοδο της Σπάρτης και το έργο της παράκαμψης της Σελλασίας θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ σύμφωνα

Τα προβληματικά έργα της παράκαμψης Σπάρτης, στο τμήμα Σκούρα - Πυρί, που λόγω των παραβάσεων που έχουν γίνει, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, το έργο για την είσοδο της Σπάρτης και το έργο της παράκαμψης της Σελλασίας θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

«Έχουν εξασφαλιστεί από τη διαχειριστική αρχή όλες τις συνθήκες για την ολοκλήρωση του έργου». Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της Αγωνιστικής Συνεργασίας Θανάση Πετράκου, για την πορεία του προβληματικού έργου της παράκαμψης Σπάρτης, στο τμήμα Σκούρα - Πυρί, που λόγω των παραβάσεων που έχουν γίνει, έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε πως το έργο θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ότι η διοίκηση έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει νομική προστασία απέναντι σε πιθανές διεκδικήσεις των τραπεζών.

Ο περιφερειάρχης ενημερώνοντας το περιφερειακό συμβούλιο ανέφερε ότι και τα άλλα δύο προβληματικά έργα της Λακωνίας θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι, «θέλω οι Λάκωνες πολίτες να ξέρουν ότι το έργο για την είσοδο της Σπάρτης εγκρίνεται από το ΕΣΠΑ και σύντομα θα φέρουμε το έργο της παράκαμψης της Σελλασίας (πρόκειται για τμήμα της εθνικής οδού Τρίπολης-Σπάρτης που μετά δύο μήνες από την παράδοσή του καταστράφηκε από καθίζηση) προς ένταξη και θα αναλάβουμε και την ευθύνη του έργου να γίνει με 2 εκατομμύρια ευρώ αντί των 22 εκατομμυρίων ευρώ, που ήταν η αρχική του μελέτη».

ΑΠΕ



Διαβάστε ακόμη

Ευρωεκλογές: Πού και πώς ψηφίζουμε, πόσους σταυρούς βάζουμε

Ημερίδα για τη βιώσιμη κινητικότητα στα ευρωπαϊκά νησιά

Youth Pass: Ξεπέρασαν τους 145.000 οι νέοι που θα λάβουν την ενίσχυση – Πότε καταβάλλεται το ποσό;

Στοιχεία «σοκ» από την ΕΛ.ΑΣ. για την ενδοοικογενειακή βία: 493 περιστατικά σε έξι ημέρες

Φορολογικές Δηλώσεις - Σωρεία προβλημάτων και ταλαιπωρίας η υποβολή τους

«Πράσινο φως» από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά

MyInfo: Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα του gov.gr

Πράσινο φως από το ΣτΕ για την κυκλοφορία των mini bus στα νησιά